Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. Çakı taşımak

    genelde çiftçi ve köylü kesiminin yaptığı yardımcı eylemlerdendir. bağ bahçe işlerinde kesici alet olarak faydası olan çakının yaban hayatına çıkarken de yanında taşınmasında fayda vardır. çakı tasarımlarına son zamanlarda fazladan çok sayıda şeyler eklenerek çok amaçlı çakılar elde edilmiştir. çakıların yanına eklenen şeyler yardımcı eşyalar arasında makas, anahtarlık, şişe kapağı açıcı, cımbız, tırnak makası, eye, çekiç ve küçük el feneri bulunmaktadır. tekli çakıların zamanla önemini yitirmesiyle çok amaçlı çakılar şehir ve köy ortamında birçok kişi tarafından kullanılmaktadır.

     
  2. çiçekler çiçek açtı

    çiçeklerin kendisi açtığı için yazım yanlışı olduğunu düşündüğüm başlık. çiçeklerin kendisi açar. çiçekler çiçek açmaz. çiçekler açtı' şeklinde denir.

     
  3. alarm olarak cep telefonunu kullanmak

    sabah zamanında kalkıp işe geç kalmamak için kullanılan pratik yöntemlerdendir. alarm sesi istenilen bir müzik tarzında ayarlanır. akşam yatmadan saat kaçta kalkmak istiyorsanız cep telefonunun alarmını ona göre ayarlarsınız. sabah olunca istenilen saatte telefonun alarmı ötmeye başlar ve siz de uyanarak işinize sağ salim gidebilirsiniz. cep telefonundan çok kurmalı saati tercih etmeme rağmen arkadaşımın ısrarı üzerine son 2 senedir cep telefonunu alarm olarak kullanıyorum. keşke daha önce yapsaydım. sırf telefonu şarjı gidecek diye kurmaya kıyamazdım. halbuki böyle daha iyi. her gün kurmanıza gerek yok. haftanın belirli günlerinde de kendiliğinden ötmesi için ayarlanabiliyor.

     
  4. Yolda yürürken telefonda konuşmak

    günümüzde hemen herkesin yaptığı eylemlerdendir. yolda gitmeyi bırakın araba kullanırken bile sürekli insanların bir ellerinde telefon vardır. akıllı telefonun bizleri kendine bu kadar bağlaması sonucunda yolda yürüyenler telefonda konuşarak veya telefonun ekranına odaklanarak yürüdükleri için etrafa olan dikkatleri azdır ve başlarına bir kaza gelmesi muhtemeldir. konuştuğunuz kişinin kim olduğu da önemlidir. arkadaş veya yakından tanıdığınız biriyse konuşmayı pek umursamadığınızdan etrafa dikkatinizi verebilirsiniz. ama uzaktan biri arıyorsa dikkatli olmak gerekir.

     
  5. anlam kaybı

    kurulan bir cümlede noktalama işaretinin kullanılmaması, kelimenin yanlış yere yazılması, gramer kurallarına uymama vb. sebeplerden dolayı cümlede anlam düşmesine yol açmasıdır. cümleyi okurken noktalama işaretlerine göre okumak cümleyi anlamamıza yardımcı olur. bu yüzden bu işaretlerin yerli yerince konması gerekir. bunların unutulması ise bazen yanlış anlaşılmaya neden olmaktadır. dilini özenle konuşmak isteyen herkesin dikkat etmesi gereken unsurlardandır.