Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. puslu.a.y.n.a

    şu sıralar birçok yazarın dilinde olan, eleştirilip gıybeti yapılan yazardır. kendisinin sözlüğe ve sözlüğün ortamının nasıl olması gerektiğine olan bakış açısı doğru olmakla beraber diğer üyelerin onu alay konusu etmesi de ayrıca düşündürmektedir. sözlük denilen yer, konu hakkında bilgisi olanların bilgilerini paylaşmak istediği ve ciddiyet isteyen bir ortamdır. ekşi sözlük gibi mesela. bilmediğiniz birçok şeyi oraya yazıp bilgi sahibi olanlardan öğrenebilirsiniz. muhtemelen yaşadığı ortamda yaptığı gıcıklıklardan ve konuşmalarından dolayı pek sevilmeyen ama onun eksikliğinde de hareket olmadığından kendisine özlem duyulan bir üye.

     
  2. bir dizi repliği bırak

    - halt dunkoff !

    - vatandaşa cart curt yok !

    - sevim koş, katil geldi.

    - çıktı gene baykuş.

    - kırarım boynuzunu iblis.

     
  3. cem yılmaz'ın son gösterisi

    cem yılmaz'ın birçok kesim tarafından eleştirilen 'diamond elite platinium plus' adlı gösterisidir. yılbaşında bir kanalda çıkan bu stand up gösterisi bir seçenek olarak izleyiciller tarafından tercih edilmiş ama çoğu kişiyi hayal kırıklığına uğratmıştır. izleyicilere göre cem yılmaz artık eskisi kadar komik değildir. aynı esprileri tekrar kullanarak argo kelimelerle komedi yapmaya devam etmektedir. geçen yaşının bedenine etkisine orantılı olarak da espri seviyesi ve kalitesi düşmeye devam etmektedir. yeni esprileri de güldürmemektedir.

    cem yılmaz eskisi kadar komik olmadığını kendisi de bilmektedir. yeni nesil stand upçılar ona oranla daha fazla güldürmektedir. özellikle müfit can kaya cem yılmazdan daha fazla güldürmektedir. artık cem yılmazın esprilerine stand up gösterisinde zirveye çıktığı zamanlardaki izleyici kitlesi dışında gülen olmamaktadır.

    rahmetli komedi ustası kemal sunal'ın gençliğindeki filmlerinin komedide zirve yapıp da 80'li yılların sonuna doğru çevirdiği filmlerin hiç tutmaması gibi. cem yılmaz da artık yeni espriler üretmeli ya da başka konulara yönelmelidir.

     
  4. elektriğe yüzde 125 zam gelmesi.

    üretiminde elektriğin kullanıldığı her ürüne de yüksek oranda zam geleceğinin habercisidir.

     
  5. müzik sektörünün son durumu

    müzik sektörünün geldiği noktadır. son derece durgun ve önemsiz hale gelmiştir. kaldı ki müzisyenler de çıkardıkları müziklerin gözde olup tutanlarının bile en fazla bir ay kalıp sonra yok olduğunu bildikleri için onlar da müziğin geleceğine pek güvenle bakmamaktadırlar. benim gibi müzik dinlemeye devam edenler bile nostaljik radyolara yönelmişlerdir. yeni nesil ise artık duygusallıktan çok ne olduğu belirsiz, isyandan ibaret rap müziklerini sevmiştir. veya ses çöplüğünden oluşan yüksek ritimli müziklere önem vermiştir.