Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. bazı yazarların bazı yazarların konularına yazamamaları

    pek önemsemediğim başlık. yazar ayırt etmeden ilgimi çeken her konuya yazarım.

     
  2. 1 mayıs

    her yıl işçi ve emekçilerin bayram günü ve aynı zamanda tatil ilan edilen mayıs ayının birinci günüdür. sivil toplum kuruluşları ve örgütlerin emektarlarla bir araya gelip yürüyüş ve gösteri etkinliğinde belirli meydanlarda konuşmalar yaptıkları görülmektedir.

     
  3. İnsan,kaldıkça küflenir,gidemedikçe çürür

    bence; daha çok evlenmeyip yalnızlığa çekilen, hayatları pek aktif olmayan kişilerin zamanla çöküp gittiğini anlatan bir söz.

     
  4. eve lazım olan camiye haram olur

    önce can sonra canan' sözünü hatırlatan çok güzel bir başlıktır. şimdiye kadar dostluk ve insanlık için kendinden çok başkalarına önem verenlerin düşünmesi gereken konulardandır. insan her konuda dengeyi kurmalıdır.

     
  5. evliler çıksın kasıyor

    bekarlar iletiler bölümünde daha seviyesiz ve özgür konuşabiliyorlar. ama evliler biraz daha seviyeli konuşukları için sohbete tam anlamıyla dahil olamadıkları için üyeler tarafından bulunmuş cümle kalıbıdır. aynı bekarların yaşamı ile evlilerin yaşamları arasındaki farklar gibi. biri özgür ve istediğini yapabilirken diğeri ise belirli sınırlar çerçevesinde yapabilir. ikisinin bir arada bulunduğu ortamda da evliler bekarlarla sohbet etse bile bu durum bekarlara sanki büyüklerden nasihat dinlemek gibi gelir. ve can sıkıcı olmaya başladığı için bu cümleyi söylerler.