Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. türkiye'de depremlerin sayısının artması

    ülkemizde çeşitli jeolojik nedenlerden dolayı neredeyse her gün olmaya başlayan depremlerin düşündürücü boyutta çoğaldığı gerçeğidir. eskiden bu kadar deprem olmamakla beraber nüfus artışı da ve beraberinde getirdiği çevresel zararlar doğal afetleri de tetiklemektedir. yalova depremine hazırlıksız yakalanan ülkemiz yakın zamanda buna benzer bir depremi de kaldıracak boyutta değil gibi.

     
  2. Kemal kilicdaroglu'na şehit cenazesinde yapilan saldiri

    chp lideri kemal kılıçdaroğlu'na çubuktaki şehit cenazesinde düzenlenen saldırıdır. öfkeli kalabalık üstüne doğru yürümüş ve şehitin dayısı, kılıçdaroğlu'na yumruk atmıştır. ülke adına utanılacak ve kınanacak bir durumdur. kılıçdaroğlu sevilmeyebilir ama şehit ve cenaze evinde böyle davranışların olması yakışık almamaktadır.

     
  3. Çocuklarda ki merhametsizliğin nedenleri

    - özellikle yeni neslin anne ve babası çalıştığı için çocuklarına yeteri kadar zaman ayıramamaktadır. çocuk da evde onlardan sevgi ve ilgi göremeyince etrafına da gösterememektedir. psikolojik olarak sevgi ve merhametten yoksun bir ortamda büyüdüğü içinde hayatın öyle olması gerektiğini zanneder.

    - her istediği yapılarak büyüyen çocuk istediği yapılmadığı zamanlarda şiddetli tepki gösterir ve acımasız olur. ona göre her istediği yapılmalıdır yoksa etrafına acımasız olmak normaldir.

    - televizyonda vurdulu kırdılı adam öldürmeli ve acımasızlığın başgösterdiği programları da izledikçe hayatın da öyle olduğunu ve öyle olması gerektiğin düşünerek büyür. arkadaşlarına da öyle davranır. örneğin kedi ve köpek gibi sevimli canlılar onun gözünde yoldaki taş parçasından veya tenekeden farksızdır. televizyonda bazen gördüğümüz kedi ve köpeklerin gençler tarafından kesilerek veya yakılarak öldürüldüğü videolar iç acıtır. bunu yapan kişilere baksanız anne babası ayrılmış, kendisini de etrafından ve akrabalarından kimseninin umursamadığı yani çarpık bir yaşantının eseridir. haliyle bunu yaşayan çocuk da kişiliğini belli eder.

     
  4. bir gün gideceğini/biteceğini bilmek

    sahip olduğun dünya nimetleri hakkında söylenen bir deyimdir. dünyanın nasıl ki sonu varsa üzerindekilerinin de sonu vardır. gençlik, para mal mülk gibi sahip olunan her şey birgün son bulur. bunlara sahipken insan birgün bunlardan ayrılacağını düşünse belki daha çok şükreder ve tamahkar olmaz. haddini bilerek yaşar.

     
  5. çiftlerin sosyal medya hesaplarını ortak kullanması

    evli çiftlerin isimlerini birleştirerek tek hesap yapmalarıdır. iki tarafın birbirine olan güven duygusunu kontrol amaçlı yapılan bir uygulamadır. evlenip aile olunca kişi artık 'ben' değil 'biz' olduğu için böyle birşey yapılması normaldir.