Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. sözlükteki spor aşkı

    fanatik olan yazarlar sayesinde oluştuğunu düşündüğüm durumdur. bu türdeki yazarların sporla ilgili harika fikirleri olduğu için özellikle takımlarının adına açılan başlıklara çok sayıda ve uzun uzun yorum yapmaktan çekinmemeleri doğal bir haldir. birkaç gün içinde yapılacak olan bir spor müsabakası adına açılan başlıklara sözlükte çok sık rastlanmaktadır. sporsever yazarlarımız da bu durumu canına minnet bilerek yorum yazmaktan çekinmezler. maç bittikten sonra 'şöyle oynansaydı şöyle olurdu, şu oyuncu kötü oynadı, hakem yüzünden oldu, taraf kayırdılar' gibi yorumlar bol sayıda bulunur. kendim spordan pek hoşlanmam. sporla ilgili başlıkları görünce içeriğine de pek bakmam zaten. ama sonuçta sporsever yazarların da sözlüğe katkılarını gösteren süreçlerdendirler.

     
  2. 17.08.2019 istanbul yağmuru

    17 ağustos 2019 tarihinde istanbul'a uzun süreli yağan yağmurdur. oradaki halkın yaşantısını olumsuz yönde etkilemiştir. birçok esnaf ve vatandaş zor durumda kalmıştır. su birikintisinin içinde kalan bir kişi de hayatını kaybetmiştir. çok sayıda ev ve işyeri su altında kalmakla beraber trafikte birçok araba yolda kalıp sulara gömülmüştür. şehirleşme oranının artmasıyla birlikte gün geçtikçe betonlaşma süreci daha da artan istanbul ilimizin böyle zamanlarda doğal afetlerle karşılaşması daha üzüntü yaratmaktadır. böyle bir sel ve afet gününün özellikle geçmişte yaşadığımız gölcük depremiyle aynı tarihe denk gelmesi de zihinlerde kötü anılar bırakmaktadır. orada yaşayıp şartlardan ve yağmurdan olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileriz.

     
  3. şaka kaldıramayan insan

    etrafındakilere şaka yapmayı çok seven ama kendisine şaka yapılmasından hoşlanmayan insandır. bazen kendimin de bu gruptaki insanlara dahil olduğumu düşünüyorum. böyle insanlar şaka yaparak mutlu olurlar. kendilerine etrafındakilere şaka yapmakta ölçülü olması gerektiği ve kendisi gibi şaka kaldıramayan insanların olduğu anlatılsa bir nebze olsa anlayışlı olurlar belki. toplumun çoğunluğu şaka kaldırabilir cinstedir. kendilerine şaka yapılmasını umursamazlar ve kolay kolay sinirlenmezler. şaka kaldıramayan kişiler bazen etrafındakiler tarafından havalı, kibirli ve etrafında şaka yaptığı kişileri aşağılayan türde birileri olarak görülebilirler.

     
  4. Can sıkıntısına başlık açmak

    pek amacı olmayan olsa da sadece puan kazanmak için açılan başlıklardandır. aslında yazarın aklına mantıklı bir başlık adı gelmez. eski sönmüş başlıkları da harekete geçirmek istemez. buna rağmen sırf canı sıkıldığı için isim farketmeksizin karar verip öylesine bir başlık açar. başlığın altına yorum yazılmasını beklemez zaten. bazen amacı puan kazanmak olabilir. ama bunun da uzun süreceği yoktur. aslında böyle bir şey yapmayı çoğu yazar kendine yakıştırmaz. çünkü boşuna yazıyormuş ve mantıksız bir iş yapıyormuş gibi düşünür. fakat bazı yazarlar vardır. amaçları sadece puan kazanmaktır. bu yüzden kendilerini bu işe kaptırmışlardır. ve can sıkıntısı geldiği anda durmadan puan kazanmak için durmadan başlık açarlar.

     
  5. sözlüğe canlılık gelmesi

    özellikle tatil günlerinde ve bayram günleri gibi insana moral veren günlerde yaşanan durumdur. sözlük yazarları yaşadıkları mutluluk patlamasından dolayı içlerinde birikmiş olan enerjiyi sözlüğe yansıtmak istemektedirler. bu durum haliyle sözlük ahalisi tarafından da olumlu karşılanmaktadır. sırf yazı yazmak için öylesine başlıklar açmak, her konuda önemsiz de olsa yorumlar yazmak bunun göstergelerindendir. bunun dışında özellikle milli maçlarda veya gündemi etkileyen çok önemli olayların olduğu günlerde açılan başlık sayısı fazla olacağı için sözlüğe de canlılık gelmektedir. seçim, siyaset, sporla ilgili önemli olaylar, magazin gelişmeleri, ortak sıkıntılar yazarlar tarafından hemen göze çarpıp değerlendirilmekte ve hemen sözlüğe nakşetmektedir. sözlüğe sürekli yazan ve sözlüğe düşkün olan yazar sayısı değişebilir. bir süre sonra gına gelip yazarlar yazmaktan vazgeçebilirler ama sözlüğe eklenen yeni yazarlarla birlikte bu süreç genelde devamlılığını korumaktadır.