Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. Kahve falı

    çok sayıda bayanın aynı ortamda çalıştığı yerlerin vazgeçilmezlerinden biridir. kimsenin görmediği ve işlerin toparlandığı, hafta sonunun yaklaştığı zamanlarda kadınların kendi aralarında kahve yaparak içlerinden birinin kahve fincanının dibinde kalan görüntülere bakıp hayat hakkında yorum yapmasına dayalı bir eylemdir. saf aklı olan herkesin ilgisini çeker.

     
  2. seçimden sonra altın-dolar-euro ne olur sorunsalı

    yediden yetmişe herkesin konuştuğu sorunsallardan biridir. çoğu kişi geçen yılki olaylardan sonra doların önemini anlamış ve yastık altındaki paralarını dolara çevirmiştir. yatırım amaçlı yapılan birşey olduğu için amerika ile olan gelişmeler de dört gözle izlenmektedir.

     
  3. Hipotenüs

    hipotenüs, bir dik üçgende dik açının karşısındaki kenar uzunluğudur. aynı zamanda en uzun kenardır. dik üçgende dik kenarların karelerinin toplamı hipotenüsün karesine eşittir. buna pisagor teoremi denir. bağıntıyı bulan yunan matematikçi pisagor uzun olan kenara sevgilisi olan hipotenüs'ün adını vermiştir.

     
  4. gangnam style

    2012 yılı yazında sanatçı psy tarafından yapılıp efsane olan, tıklama rekorları kıran ünlü bir şarkıdır. şarkı esnasında dans türünde hareketler de yapılmaktadır. günümüzde ise eski önemini yitirip unutulmuştur. o dönemde bar ve cafelerde şarkıları 24 saat durmadan çalınmaktaydı. şimdi her gün yeni şeyler daha hızlı bir şekilde çıkmaya başladığı için bu şarkıda bir zamanların 'lambada' şarkısı gibi tarihe gömülmüştür.

     
  5. eğreti durmak

    yakışmamış, yerine yakışmayan anlamında kullanılan bir söz öbeği.