Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. uyuya kalmak

    aşırı sıcaklar, uzun süren yorgunluk, hastalık, öğleden sonraki kırgınlık ve halsizlik sonucunda oturulan ya da bulunulan mekanda istemdışı olmak üzere uykuya dalmaktır. vücudun ihtiyacı olduğu için nasıl uykuya daldığınızı farketmezsiniz bile.

     
  2. yürüyen merdiveni yürüyerek çıkmak

    metroda aktarma yaparken yetişilmek istenen yere acele etmek suretiyle yapılan eylemdir. önceleri bu davranış acayip görülürken sonradan normal hale gelmiştir.

     
  3. ağız şapırdatma

    özellikle kalabalıkla yenen yemek ortamında etraftakileri rahatsız eden durumlardan biridir. ağzın kapatarak yemek yemek kolay olsa da bazı kişiler bu pis huylarından kendilerini alamamaktadırlar.

     
  4. gratis

    şu sıralarda kadınların bir numaralı gözde mağazalarından biridir. makyaj ve kozmetik ürünleri satar genelde. son zamanlarda gelişen ve genişleyen ürün çeşitleri ile erkeklerin de yavaş yavaş ilgisini çekmeye başlamıştır.

     
  5. Minyonlar

    çocuk ve yetişkinlerin beraberce izleyebileceği bir film olmasına rağmen çok ilgimi çekmeyen sıradan bir seviyede gördüğüm çizgifilm. vakit geçirmek için izlenebilir.