Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. Din kültürü ve ahlak bilgisi dersi

    geçmişten beri çocukluğumuzda okulda okutulan, din ve ahlak eğitimi veren derstir. din ve ahlak'ın birbirinden ayrılamayacağını çocuklara öğretmek amacıyla düzenlenmiştir. dinin, güzel ahlaklı olmayı emrettiğini belirtir. son zamanlarda din kültürü ve ahlak bilgisi dersi dallandırılıp daha farklı konular ve içerikler ile değişik ders isimleri almıştır. içeriğinde kur'an-ı kerimden sureler ve anlamları vardır. peygamberimizin ve halifelerin, sahabelerin yaşamları üzerine rivayetler barındırır.

     
  2. olmasa da olur demek

    sade bir yaşam sürmeyi tercih edenlerin, gözü yüksekte olmayıp az ile yetinmeyi bilenlerin eylemidir. bazen hayatından hızlı bir şekilde fazlalıkları atmak isteyenler de bu cümleyi kullanır. sonuçta kimseye vazgeçilmez gözüyle bakmamak gerekir. bunun gibi evin içinde işe yaramayan eşyaları gözden geçirip işe yaramayanları dışarı atmak da benzer bir olaydır. madden zor durumda kaldığımız dönemlerde bize büyük zevk veren uğraş ve işlerden vazgeçmek de böyledir. zor durumda kalınca, dışarıda yemek yemek, internet bağımlılığı, sigara veya içki içmek gibi zevk veren şeylerden insan vazgeçip 'olmasa da olur' demesini bilmelidir.

     
  3. rüya gibi

    normalde olabilme ihtimali çok düşük, büyük mucize isteyen işlerin gerçekleşip de yaşandığı anı anlatmak için kullanılan bir tabir.

     
  4. gss prim borcu

    zamanında ben ödedikten birkaç ay sonra ödemeyenlere af getirilen uygulamadır. 900 lirayı boşu boşuna verdim.

     
  5. Deprem çantası

    istanbul depreminden sonra önemi daha da artan çantadır. uzmanlar deprem zamanlarında deprem çantalarında neler bulunması gerektiğine dair önerilerde bulunmuştur.