Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. esnemek

    akşam yemeğinden sonra bilgisayarın ve sözlüğün başına geçen yazarların bir süre takıldıktan sonra yapmaya başladıkları eylem.

     
  2. 1 temmuz 2021

    coronavirüs yasaklarının büyük oranda azaltılacağı bir nevi normalleşmeye dönülerek aylardır iş göremeyen kesimin ve esnafın biraz nefes almasını sağlayacak olan uygulamadır. ekoniminin biraz kendini toparlamasına faydası olmakla beraber koronavirüsün gidişatına göre ileride yeniden yasakların gelmesi muhtemeldir. kapalı olan bir çok işyeri, sinema ve tiyatrolar, düğün salonları açılarak hizmet verilecektir.

     
  3. Bizimkiler

    1989 - 2002 yılları arasında trt'de oynayan apartman sakinlerinden oluşan aile dizisidir. 90'lı yıllarda pazar akşamı hemen her evin neşesi olmuş, herkesin kendinden bir şeyler bulabildiği bir dizi haline gelmiştir. aynı apartmanda yaşayan farklı kişilikteki ve yaşam tarzlarındaki insanların bir arada komik komşuluk ilişkileri içinde yaşamlarını anlatmaktadır. oyuncularından büyük çoğunluğu vefat etmiştir. mekanları cennet olsun.

     
  4. olacak o kadar

    yıllar önce rahmetli sanatçı levent kırca'nın eşi oya başar ve ekip arkadaşlarıyla birlikte günlük hayattan komik kesintiler sunan, bilhassa vatandaşın halini arz eden skeçlerden oluşan komedi tiyatrosude üyelerinden biri olan sanatçı "ali demirel" hayatını kaybetmiştir. mekanı cennet olsun. kalanlara sağlık olsun.

     
  5. uğurtan sayıner

    yıllarca süren efsanevi aile dizisi "bizimkiler" dizisinde "cemil" karakterini canlandıran, benim adım cemil! sözüyle hafızalara kazınan sanatçıdır. 27 haziran 2021 de kendisini kaybettik. mekanı cennet olsun.