Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. memurlar.nette sözlük

    ekşi sözlük gibi olmaya çalışmasına rağmen onun kadar yer edememiş, ilk başlarda birçok yazar tarafından desteklenmesine rağmen eski önemini zamanla yitiren sözlüktür.

     
  2. 29 ekim cumhuriyet bayramı dolayısıyla beklenen tatil

    28 ekim günü birçok çalışanın işe gitmeyip çaktırmadan tatil yapacağı zamandır.

     
  3. diyette başarı tatlıya hayır diyebilenlerindir

    yerinde bir tespit olmakla beraber büyük başarılar kazananların büyük sıkıntıları altedebilenlerin olduğunu belirtir. bunu gibi de tatlıya hayır diyebilip hayatından çıkarmak da zor bir iştir.

     
  4. enflasyonun yüksek çıkmasını dileyen memur

    enflasyon oranına göre altı aylık dilimlerde memur maaşlarına ekstradan zam yapılacağı için bu oranın yüksek çıkmasını isteyen memurlar olacaktır. böyle bir ortamda haliyle enflasyonun yüksek çıkması memurun da işine gelmektedir. gerçi maaşa zam yapılsa bile hemen arkasından maaş dışındaki her şeye zam geliyor. enflasyonun sadece maaşa yansımayıp onun dışındaki her şeye de yansıdığını görünce memurların içindeki sevinç sıfıra inmektedir. her şey başladığı noktaya geri dönüyor yani. herkesin ayağını yorganına göre uzatması gerektiği bir zaman diliminde yaşadığımıza göre, memurlar da ayaklarını yorganına göre uzatmak zorundadırlar.

     
  5. iş yerinde kahvaltı

    devlet dairelerinde çalışan kamu personeline, memurlara yasaklanmasına rağmen çoğu kişinin bir zorunluluk olarak gördüğü alışkanlıktır. kahvaltıyı işyerinde yapmanın ayrı bir tadı vardır. evden getirilen ekmek veya dışarıdan alınan simitle içilen çay kahvaltı yerine geçer. sabah kahvaltısını evde yapıp işe yetişmek için daha erken bir vakitte kalkılması gerektiğinden bunun yerine böyle bir şeye ihtiyaç duyulmuştur. ve çalışanların da işine gelmektedir. bir arada kahvaltı yapan iş arkaaşları adeta bir aile gibi birlik ve beraberliklerini pekiştirmektedirler.