Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

mutluluk

insandan insana değişen göreceli bir kavramdır. mekana ve zamana göre değişen bu kavram istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi ve hayatımızın gidişatının istediğimiz gibi olması olarak bilinse de birçok insana göre mutluluk maddi değil manevi bir kavramdır. yani insanın vicdanı rahatsa, yaptıklarıyla başka insanları da mutlu edebiliyorsa o insan mutluluğu hak etmiştir ve mutlu yaşamaktadır. kimi insanın malı mülkü vardır çok zengindir ama mutluluğu yoktur. kimi insan ise bunların hiçbirine sahip değilken veya çok sıradan bir yaşam sürmesine rağmen mutludur. mutluluk kişiden kişiye göre değişir. bazen mutluluk için insanlardan uzak durup sessiz bir ortama gelmek mutluluğu getirirken bazen de evcil bir hayvanı hayatına almak mutluluk getirir.

07.08.2022 22:57
  1. yemek yiyince ağırlık çökmesi

    yemek yedikten sonra midenin iyi çalışabilmesi için vücuttaki kanın büyük bir kısmının mide etrafında toplanması sonucu vücudun geri kalanında görülen güçsüzlük, halsizlik ve bitkinliğin sonucunda enerji kazanmak amacıyla oluşan uyku basması hali.

     
  2. kadir şeker

    eşinden şiddet gören bir bayanın haline dayanamayıp onlara engel olmaya çalışırken yanlışlıkla adamı kalbinden bıçaklayarak ölümüne neden olan vatandaşımız. sosyal medyada bayanlar tarafından oldukça desteklenmiştir. yardım etmek istediği bayan ise sonradan eşim kötü biri değildi aramız iyiydi diyerek eşini savunmuştur. bu vatandaşımızın yaşadıklarına bakaraktan artık insanlar eşinden şiddet görenlere müdahalede bulunmaktan çekinir olmuştur.

     
  3. faturaların hepsini aynı gün yatırmak

    maaş yattıktan sonra imkanı varken bir günde faturaların tüm yükünden kurtulmaktır.

     
  4. kadına şiddet

    kadınlar bedenen daha nazik ve ince yaratıldığı için sert yaratılışlı erkeğin ona güç yetirmesi durumudur. kimi kadın ise yaptıklarına bakılınca şiddet görmeyi hak etmektedir. sosyal medyada sık sık görülen kadına şiddet olaylarında birçok kadın ölmektedir. son zamanlarda bu olaylara müdahale edip önüne geçmek isteyen kişiler kendileri zarar görmeye başladıkca artık eşine şiddet uygulayan bir adam görünce kendi başının belaya gireceğini düşünerekten onlara müdahale etmekten çekinmeye başlamıştır.

     
  5. kadına şiddete karşıyız ama bu kadın dövülür

    sosyal medyada eşinden şiddet gören kadınların sonradan eşlerini savunmaya başladığında onlar için söylenebilecek durum.