Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

mutluluk

insandan insana değişen göreceli bir kavramdır. mekana ve zamana göre değişen bu kavram istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi ve hayatımızın gidişatının istediğimiz gibi olması olarak bilinse de birçok insana göre mutluluk maddi değil manevi bir kavramdır. yani insanın vicdanı rahatsa, yaptıklarıyla başka insanları da mutlu edebiliyorsa o insan mutluluğu hak etmiştir ve mutlu yaşamaktadır. kimi insanın malı mülkü vardır çok zengindir ama mutluluğu yoktur. kimi insan ise bunların hiçbirine sahip değilken veya çok sıradan bir yaşam sürmesine rağmen mutludur. mutluluk kişiden kişiye göre değişir. bazen mutluluk için insanlardan uzak durup sessiz bir ortama gelmek mutluluğu getirirken bazen de evcil bir hayvanı hayatına almak mutluluk getirir.

07.08.2022 22:57
  1. ne giysem sendromu

    erkeklerin pek önemsemediği bayanların sık sık kafaya taktığı sendromdur. bayanlar etrafa şık görünmek için her gün farklı bir şekilde giyinmek isterler. erkeklerden ise haftanın her gününü aynı giysiyle geçirenler bile vardır.

     
  2. Hz.Muhammed

    yüce allah'ın habibim dediği en sevgili kulu, peygamberlerin ve insanların en üstünü, uğruna evren ve içindekilerin yaratıldığı, kıyamet günü şefaat etme izni verilen tek insan.

     
  3. denklem kurmayıp şıkları deneyerek soru çözmek

    bir zamanlar matematik dersi testlerinde bol bol kullandığım yöntemdir. o zamanlar sorular daha kısaydı tabii. bir dakika içinde tüm şıkları deneyebiliyordunuz. şimdi ise bir şıkkı deneyene kadar süre bitiyor. dolayısıyla bu yöntem günümüzde işe yaramamaktadır. yarasa bile ilkokul çocuklarının işine yarar.

     
  4. levent kırca

    bir zamanlar 'olacak o kadar' adlı tiyatro skeç programını hazırlayan rahmetli tiyatrocu. sarhoş rollerini iyi yapmakla beraber skeçlerinde siyasetçileri eleştirir ve halkın günlük sorunlarını dile getirirdi. bugün ölüm yıldönümüdür aynı zamanda.

     
  5. yaşlandığını anladığın anlar

    gençliğin sona erdiğini anladığınız zamandır. eskisi gibi her işe gücünüz yetmez. hızınız azalır. eskiden keyif aldığınız şeylerden artık keyif almazsınız. önemsediğiniz birçok şey gözünüzde değerini yitirmektedir. bir zamanlar sürekli sizin yanınızda olup her gün gördüğünüz insanların birer birer hayatınızdan çıkıp yalnızlaştığınızı anladıkça dünyanın da yalan olduğunu uğruna yanmaya değmediğini daha iyi anlarsınız. gençlere nazaran tecrübe ve görüş açınız genişler. sizden küçüklere nasihat etmeye başlarsınız. saçlarınızda beyazlar artar. bir zamanlar koşarak oynadığınız sokakta yürürken yeni nesil çocuklar size amca, teyze demeye başlarlar. onlara ben daha ölmedim dipdiriyim demeyi istersiniz. eskiden koşarak çıktığınız merdivenleri şimdi yavaş yavaş çıkarsınız. günden güne gücünü yitiren bedeninizle birlikte yalnız geldiğiniz dünyadan yalnız başınıza ayrılacağınız gerçeği gün yüzüne çıkmaya başlar.