Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun sorusu

bu soruyu mevlana'ya yöneltmişler ve o da şu cevabı vermiş:

- kuşun kanatlarından birini kessen uçabilir mi ?

24.10.2022 21:13
  1. Yazarlar arası benzerlik

    yazım türü ve düşünceler bakımından birbirine benzeyen yazarların durumudur. savundukları düşünceler, kurdukları cümleler ve anlatım tarzı da birbirine benzer. içinde bulunduğumuz sözlükte de bol bol örnekleri vardır.

     
  2. sonbahar ve hüzün

    yaprakların dökülüp havaların daha kapalı olması sebebiyle insana bir karamsarlık ve hüzün basar. bu durum ve mevsim geçişinin insanda yarattığı hüzün ve olumsuzluk duygusuna sonbahar depresyonu denir. bedensel olarak da isteksiz hale gelir. mevsim geçişi insanın bedenini ve moralini etkiler.

     
  3. Kasımda aşk başkadır

    kasım ayında sevgili edinen erkek, akşam vakti soğukta üşüyen sevgilisine kendi montunu çıkarıp üstüne ötünce ortama daha bir romantiklik kattığı için böyle bir söz öbeği uydurulmuştur.

     
  4. sakallı kızlar

    vücudundaki hormonların etkisiyle hafiften sakalı veya yüzünde belirgin tüyler olan kızlardır. son zamanlarda bu tüylerle baş etmenin yolları çıkmıştır. kızlar kuaförüne gidince alay konusu olabilirler.

     
  5. ağız kokusu

    ağız içinde ve diş kenarlarında kalan atıklar sonucu oluşan pis kokudur. sigara içmek, mide ve sindirim sistemi hastalıkları da ağız kokusuna sebep olabilir. diş temizliğine önem gösterilmesiyle engellenebilir.