Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. cep telefonu fiyatlarının artması

    ötv oranının artması ile birlikte günlük hayatın vazgeçilmezlerinden olan cep telefonlarının da fiyatlarının artmasıdır. haliyle vergiler arttıkça bu tüketim unsuru içeren herşeyin fiyatına yansımaktadır. fakat ne kadar artarsa artsın cep telefonu kullananlar ve gösteriş meraklıları telefonlardan vazgeçmeyecektir. bu artışla birlikte telefon almak eskisi kadar kolay olmamakla birlikte belki bir kısım insanları eski tuşlu telefonlara ya da daha ucuz cep telefonu almaya yönlendirecektir. akıllı telefonlar resim ve video çekme, çekilen resmi çok uzaktaki kişiye yollama, sosyal medya ve mail yoluyla iletişimde eşsiz fayda sağladıkları için insanlığın ve özellikle memur ve işçilerin, çalışan kesimin vazgeçilmezlerinden olmuşlardır.

     
  2. yaş pasta

    özellikle doğum günü, düğünler ve kutlamalarda dostlarla sevilen kişilerle birlikte yenilen pasta çeşididir. meyveli, kakaolu, sütlü, kremalı ve bilinen çok farklı çeşitleri vardır. yaş pasta eskiden pahalı ve lüks birşey olmakla beraber şimdi neredeyse herkesin alabileceği bir yiyecek haline dönüşmüştür. pastanelerde çok çeşitli türde satılan yaşpastalar yapılırken dikkatli bir şekilde hazırlanmalıdır. zira bazen bekleme süresine geçiren yaşpastalar zehirlenmeye neden olabilmektedir. evde mutfakta hazırlanması zordur. sosu, kreması, çikolatası derken ekstradan fazla malzemeye ihtiyaç duymaktadır. düğünlerdeki pastalar diğer pastalara nazaran daha büyük miktarda ve daha gösterişlidir.

     
  3. İnce uçlu şarj aleti

    şimdi android telefonlara uygun şarj aletleri arayanların geçmişte aradıkları şarj aletidir. ince uçlu şarj aleti sadece tuşlu cep telefonlarda kullanıldıkları için bunları kullananların tercih ettikleri şarj aletidir. günümüzde artık akıllı telefonu olmayan kişi kalmadığı için ince uçlu şarj aletinin de pabucu dama atılmıştır. bir zamanların sürekli aranan şarj aleti şimdilerde tarihe karışmak üzeredir.

     
  4. Her fırsatta İngilizce bildiğini göstermeye çalışan kişi

    bu tip gençlerin davranışları özellikle de yabancı filmlerde görülen ergen gençlere benzemektedirler. hem sadece ingilizce değil almanca, fransızca ve diğer dilleri bilen kişiler ortamda bunları konuşunca yanındakilere sözde hava attıklarını zanneder. halbuki yanındakiler onun dediklerinden birşey anlamadıkları için onu umursamamaktadır. kendisi de arada bir ingilizce konuşarak sanki ingiliz vatandaşıymış gibi davranır.

     
  5. Kafada fillerin tepişmesi

    yüksek derecede baş ağrısı için kullanılan bir söz öbeğidir. terledikten sonra nemli kafadaki ter tekrardan kuruyunca bu durum çok baş ağrısı yapar. ve insan sanki başının olduğundan daha fazla ağırlıkta olduğunu düşünür. bu yüzden kafada fillerin tepişmesi terimi kullanılır. yüksek sesli ortamların yarattığı baş ağrısı da aynı etkiyi yapar. kişinin kafası patlayacak derecededir.