Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. Takma diş

    dişleri dökülen veya çektiren kişilerin bunların yerine idare edebilecek nitelikteki yaptırdığı oyuncak gibi ama neredeyse aslını aratmayacak kadar sağlam diştir. daha çok yaşlılarda ve ağız diş sağlığı problemlerinden dolayı erken yaşta dişlerini kaybedenlerde görülür.

     
  2. orhan gencebay'ın rexona reklamı

    orhan gencebay'ın klasını sarsan reklamdır. onun gibi ağırbaşlı ve halkın sevgisini kazanan bir sanatçı nın parfüm reklamında oynaması hiç yakışmamaktadır. günümüzde halen kanallarda sonradan çekilen farklı versiyonları gösterilmektedir.

     
  3. saçları ağarmak

    orta yaştan sonra yaşlanmanın baş göstermesiyle birlikte saçların beyazlaması durumudur. bazen genetik sebeplerden dolayı da erken yaşta saçlar beyazlaşabilir. vücutta saçlara renk veren madde yaş geçtikçe salgılanmamaya başlar ve saçlar beyazlaşır.

     
  4. sinemadaki yiyeceklerin pahalılığı

    sinemada film izlemeye gelenlere ürünlerin dışarıdakinin 3-4 fiyatta satılmasıdır. aynı dinlenme tesislerindeki yiyeceklerin normalden pahalıya satılması gibi birşeydir.

     
  5. çocuğu özel okulda okutmak

    parası yetenlerin devlet okullarına güvenmeyip çocuklarını para karşılığı eğitim veren özel okullara gönderme durumudur. bu sıralar epey yaygınlaşmıştır.