Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. Her Şeyden Çabuk Sıkılmak

    size zevk veren her ne varsa sürekli yapsanız bile bir süre sonra ilk baştaki keyfi vermez. yani bir süre sonra ekşir. ve farklı uğraşlar ararsınız. bu duruma örnektir. farklı hobilere yönelmek bu sıkıntıyı üzerinden atmakta faydalıdır.

     
  2. saç dökülmesi

    saçların yanlış bakımı, kalitesiz ürünler, stres, yanlış beslenme vb. gibi durumlardan dolayı dökülür. gencinden yaşlısına birçok kişi bu durumdan muzdariptir. erkeklerde olması normal karşılanır ama kadınlarda olunca daha itici gözükür.

     
  3. karınızı yiyebilirsiniz diyen müftü

    evlenmek isteyen kadınları evlilikten korkutarak soğutmaya çalışan müftü. ona göre her kadın bir yemek adayıdır. düşünsenize 'karnım acıktı karıcığım, kolundan bir parça versene'. (gülücük)

     
  4. Saçlara düşen ak

    insanın her ne kadar istemese de yaşlandıkça başına gelecek olay. deriye tırnaklara ve saçlara rengini veren maddeler yaş geçtikçe artık eskisi kadar salgılanamaz ve böyle şeyler olmaya başlar. Bazılarına beyaz saç yakışmasına rağmen beyaz saçlar bazen erken yaşlarda da çıkmaya başlar. genetik olabilir.

     
  5. sosyal medya bağımlılığı

    gerçek dünyadan soyutlanıp dışarıda olup biteni sosyal medyadan takip eden, günlük yaşamı neredeyse bilgisayar ekranını içinden girip orada yaşayan kişinin halidir. bunlar asosyalliğin ileri seviyesidir. hayatlarını sosyal medyada yaşarlar. fikirlerini sosyal medyada paylaşıp savunurlar. ama gerçek dünyadaki davranışlarında bu hallerinden eser yoktur. dostları da sanaldır. bir sorunları olsa sanal dünyadaki dostlarının hiçbiri çıkıp da yardıma gelmez.