Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. hayatı film olan ünlüler

    yakın zamanda örneklerini gördüğümüz filmlerdendir.

    mesela bazıları:

    - müslüm gürses

    - naim süleymanoğlu

    - eren bülbül

    - ahmet kaya

    - dilberay

    - bergen

     
  2. Saç boyası

    erkekler için saçtaki beyazları gizlemek, bayanlar için saç rengini değiştirmek ya da daha da güçlendirmek için üretilmiş saç kozmetik ürünüdür. her deriye iyi gelmeyebilir. saç rengini değiştirir. alttan sürekli yeni saç geldiği için belirli aralıklarla saçı boyamak gerekir.

     
  3. yüksek sesle müzik dinlemenin faydası

    faydaları şunlardır: ileriki yaşlarda işitme kaybına neden olur. sürekli yüksek sesle dinlemeye alışıldığı için konuşulan kişinin sesi yüksek olmadıkça duyulmaz. kulak yarı sağır bir hale dönüşür ve etraftaki sesler zor duyulur. mesela yüksek sesli olmadıkça televizyonda ve telefonda konuşulanlar işitilmez.

     
  4. turiste yol tarif edecek kadar yabancı dil bilmek

    günümüzde her vatandaşımızın bilmesi gereken asgari yabancı dil seviyesini belirtir. yabancı bir ülkeden gelmiş her vatandaşa yardımcı olabilmek babında en azından bu kadarını bilmek yeterlidir.

     
  5. ipini koparan gelmiş

    başıboş, acemi ve yetersiz, sıradan, saygısız olan herkesin doluştuğu ortamlar hakkında söylenen cümle kalıbı.