Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. şehitler mehitler aman yeter artık

    Nur Yerlitaş'ın kendi rahatlığının aşırı ileri gitmesinden dolayı ağzından kaçırdığı cümle.

     
  2. yatakta basılınca oğlunu öldüren anne

    Yatakta başkasıyla basılan bir kadının kendi zevkini kendi gözünde meşru görmesi için çocuğunu acımasız bir halde safdışı bırakması olayı.

     
  3. karlı günde evde oturmak

    kışın dışarı karlı iken evde bilgisayarın önünde, bir elinde kahve ile sessiz ortamda güzel vakit geçirip deşarj olmanızı sağlayacak işlerden biri.

     
  4. naim süleymanoğlu

    sekizinci cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ın bulgaristandan kaçırıp ülkemizi temsil etmesi için türkiye'ye getirdiği rahmetli halterci. gerçek adı Naim Süleymanov olup türkiyede süleymanoğlu soy ismini almıştır. olimpiyat oyunlarında adımızı tarihe yazdırmıştır. Allah rahmet eylesin.

     
  5. kar havası

    Doğu illerine çoktan gelmiş olup yavaş yavaş İç Anadolu ve çevresini de etkisi altına almakta olan hava ortamı.