Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. osmiyum

    ismini her görüşümde "osman" adıyla bir alakası var mı diye düşündüğüm kimyasal element.

     
  2. turkovac

    yakın zamanda ülkemizce geliştirilen ama sanırım pek ilgi görmeyen yerli aşımızdır.

     
  3. her gün onbin adım

    sağlıkçı kesimindeki doktorlara göre sağlıklı yaşam için günlük hareket miktarı limitini belirleyen bir göstergedir. buna göre kişi her gün onbin adım atarsa günlük hareket etmesi gereken miktarı karşılamış olmaktadır. çoğu kişi tarafınca tavsiye edilen bu yöntem sabit ve hareketsiz işlerde çalışanlar için zor olmaktadır. ama hareket gerektiren, sürekli oradan oraya evrak veya eşya yetiştirmek zorunda olan kişiler için kolay olmaktadır. eskiden insanlar tarımsal alanlarda çalışırken günboyunca hareket ettikleri için sağlık açısından daha iyi haldelerken günümüzde hareketsizlik arttıkça insan sağlığı da tehlike altına girmiştir. telefonlardaki adımsayar uygulamaları ile günlük kaç adım atıldığı yaklaşık olarak bilinmektedir. birçok kişi de telefonuna uygulamayı indirip denemektedirler.

     
  4. yüksek tansiyon

    hipertansiyon olarak da bilinen damarlardaki kan atış hızının artmasıdır. sağlık açısından üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. tansiyonu düşürmek için ekşi yiyecekler yenilmelidir. yüksek tansiyon günümüzde birçok kişinin aynı şeker hastalığı gibi bağımlısı olduğu tehlikeli bir rahatsızlıktır. vücut dengesini bozup ölüme kadar götürebilir. tuz tansiyonu yükselttiğinden hipertansiyon hastası olan kişilere tuzlu yiyecekler yasaklanmıştır. tansiyon yükselince gözler kızarır, kalp atışı artar, nefes alıp vermek zorlaşabilir, baş dönmesi gerçekleşir. yüksek tansiyona karşı hap kullanan çok sayıda kişi vardır. kilo problemi ve şeker de bu rahatsızlığı tetiklemektedir. günboyu stres yaşayan çalışanların çoğu bu hastalıktan şikayetçidir.

     
  5. beğenilme hırsı

    ünlü olanların ya da topluma soyutlanmış kişilerin yalnızlıklarını örtmek amacıyla başvurdukları yöntemdir. sosyal medya hesaplarındaki takipçilerinin artması ile birlikte kendilerini o kadar kişinin sevdiğini düşünerek rahat ederler. beğenilme hırsı ha bire onaylanmış her yaptığı doğru kabul edilmiş kişilerin davranışlarındandır. beğenilmediklerinde ruhsal bir yıkıma uğrarlar.