Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

mutluluk

insandan insana değişen göreceli bir kavramdır. mekana ve zamana göre değişen bu kavram istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi ve hayatımızın gidişatının istediğimiz gibi olması olarak bilinse de birçok insana göre mutluluk maddi değil manevi bir kavramdır. yani insanın vicdanı rahatsa, yaptıklarıyla başka insanları da mutlu edebiliyorsa o insan mutluluğu hak etmiştir ve mutlu yaşamaktadır. kimi insanın malı mülkü vardır çok zengindir ama mutluluğu yoktur. kimi insan ise bunların hiçbirine sahip değilken veya çok sıradan bir yaşam sürmesine rağmen mutludur. mutluluk kişiden kişiye göre değişir. bazen mutluluk için insanlardan uzak durup sessiz bir ortama gelmek mutluluğu getirirken bazen de evcil bir hayvanı hayatına almak mutluluk getirir.

07.08.2022 22:57
  1. turnike

    birkaç şeyi hatırlatır:

    - 90'lı yıllarda şovmen güner ümit tarafından sunulan yarışma.

    - metro, tiyatro vb. yerlerde geçişleri kontrollü yapmak için kurulan üç kollu yapı. kart basılıp geçildikçe döner.

    - tıpta boğucu sargı yapılmasına denir.

    - basketbolda turnike atılması anlamına gelen bir terimdir.

     
  2. Kadın dediğin

    toplum içinde basmakalıp söz öbeklerinden biridir. kadınlar hakkında merhametli yumuşak ve nazik olmalı vb. özelliklerini sıralamaya yarar. günümüz kadınları eskilere nazaran daha zeki zamanı ve parayı yönetmesini bilen, kendini ezdirmeyen kişilikte olduğu için kadın dediğin sözü de devamında yeni özellikler kazanmıştır.

     
  3. kadın kokusu

    bir nevi anne kokusudur.

     
  4. kadın

    bilindiği üzere allah her şeyi zıttı ile yaratmıştır. insan soyunda erkeğin zıttı özelliklere sahip dişi insana kadın denmektedir. erkekle kadın özellikleri itibariyle birbirini tamamlar.

     
  5. kadın çocuğu taşırken adamın tespih çekerek yürümesi

    geçmişten beri köy ortamında yetişen ailelerde görülen normal durumdur. kadın annelik görevini görüp çocuğunu emzirip bakarken baba ailenin reisi olarak önde elinde tespihle gider. medeni toplumda artık görülmemektedir.