Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

zincir marketlerdeki hileler

en basitlerinden biri gramajını çaktırmadan düşürüp satmaktır. ya ürünün ambalajı aynı kalır, içindekinin gramajı düşer, ya da ürünle birlikte ambalajı da küçülür. ama bizler o ambalajın görünüşüne öyle alışmışızdır ki bu değişikliği farketmeyiz bile.

29.09.2022 22:45
  1. gitar çalmak

    son zamanlarda birçok genç kişinin hobilerinden olmaya başlamıştır. basit dokunuşlarla birçok notaya yön veren gitar, çalması kolay ve eğlenceli olduğundan gençliğin tercihlerindendir. sözlük yazarlarından da çalanların olduğu düşünülmektedir.

     
  2. yaşlanıyoruz

    son yirmi yıldır övündüğümüz genç nüfusun artık yavaş yavaş 20 yaşına dayanması sonucu eskilerden kalan x ve y nesline ait kişilerin yaşlanmasıdır.

    uzun bir süredir üçgen şekilde seyreden nüfus piramidimiz son zamanlarda işsizlik sorunu ve evlenme oranlarının azalmasıyla birlikte diktörtgen haline dönmeye başlamıştır. yavaş yavaş her yaş grubundan eşit sayıda kişi olmaya başlamıştır. 2030 yılına yaklaştıkça nüfus piramidi aynı seksenli yıllarda olduğu gibi ters üçgen halini almaya başlayacaktır.

    bilindiği üzere 70li yıllarda da ülkemizde genç nüfus oranı fazlaydı ve o zamanlar da avrupa ülkeleri son 10 yıldır yaptığı gibi ülkemizden genç iş gücü istemişti ve 70li yıllarda ülkemizden birçok genç kişi almanya'ya çalışmaya gitmişti. ardından seksenli yıllarda ülkede yaşlılar kalmıştı ve yaşlı nüfusu fazlaydı. 90larda tekrardan eşit olmaya başladı ve 2000den sonraki nesille birlikte genç nüfus tavan yaptı.

    fani dünyanın kuralı olan yaşlanma her canlıya isabet edecek ve ölümle sonuçlanacaktır. şu sözü de unutmamak gerekir: " dünyadan sonsuzluk beklemeyin. kendisinde yok ki size versin"

     
  3. Orcid

    ilk görüşte 'orkid' diye telaffuz ettiğim başlık. (gülücük)

     
  4. Siz yokken biz vardık

    çocukluğunuzun geçtiği mahalleye yıllar sonra gidince oraya yerleşmiş, sokaklarında oynayan sizden sonraki nesilleri görünce onları izlerken içinizden geçireceğiniz cümle.

     
  5. mem.net sözlüğün temasının değişmesi

    18 mart çanakkale zaferinden dolayı cephede dökülen kanları anlatan ve bayrağımızı temsilen, arka plan kırmızı, yorumlar da beyaz gözükmektedir. gelip geçici bir durum olduğu düşünülmektedir.