Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

mutluluk

insandan insana değişen göreceli bir kavramdır. mekana ve zamana göre değişen bu kavram istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi ve hayatımızın gidişatının istediğimiz gibi olması olarak bilinse de birçok insana göre mutluluk maddi değil manevi bir kavramdır. yani insanın vicdanı rahatsa, yaptıklarıyla başka insanları da mutlu edebiliyorsa o insan mutluluğu hak etmiştir ve mutlu yaşamaktadır. kimi insanın malı mülkü vardır çok zengindir ama mutluluğu yoktur. kimi insan ise bunların hiçbirine sahip değilken veya çok sıradan bir yaşam sürmesine rağmen mutludur. mutluluk kişiden kişiye göre değişir. bazen mutluluk için insanlardan uzak durup sessiz bir ortama gelmek mutluluğu getirirken bazen de evcil bir hayvanı hayatına almak mutluluk getirir.

07.08.2022 22:57
  1. karışık ağrı kesici içmek

    geçmeyen baş ve kas ağrılarını gidermek amacıyla kokteyl şeklinde yapılan ağrı kesici karışımıdır. bir zamanlar majezik ve parolu beraber yuttuktan sonra ağrı geçmezse üstüne bir de arveles yutmuşluğum olmuştur.

     
  2. berat kandili

    temizlenme ve çıkma, aklanma anlamlarına gelen berat kelimesiyle özdeşleşen mübarek gecedir. aynı zamanda berat kandilinde bir sonraki yılın berat kandiline kadar ölecek olanların listesi azrail'e teslim edilir.

     
  3. çok bilmek

    bir o kadar da insanın başını ağrıtan özelliklerdendir. ne kadar çok bilirsen o kadar çok nitelikli elemansındır ve bulunduğun ortamda ve çevrende daha tecrübeli sayıldığından çözemedikleri her türlü işi sana havale ederler ve sen yapmak zorunda kalırsın. çok bildikçe sana çok iş kitlerler. çok bilmek çok bela getirir derler. cahillerin geceleri baş ağrısız ve rahat uyumalarının sebeplerini öğretir insana. çok bilen insanın aklına daha çok şey gelir ve baş ağrısı daha çok olur. gün içinde kendini verdiği işleri ve uğraştığı işler gece uykularında rüyalarına girer.

     
  4. Eve kapanıp kafa dinlemek

    şu sıralar çalışan birçok insanın dışarı çıkıp gezmenin yerine tercih ettiği davranıştır. eskiden hafta içinde çalışıp yorulan kesim stresini atmak içi haftasonunda gezmeye çıkar, avmlere gider kalabalığa karışıp akşama evine dönerdi ve dinlendiğini sanardı. fakat akşama kadar yorulmuş beden pek bir şey kazanmazdı. zamanla insanımız yaşaya yaşaya daha da bilinçlendi ve sessiz ortamda uyuyarak, uyanık da olsa istirahat ederek, kitap okuyarak, hobilerini yaparak hem bedenen hem de zihinen dinlenmeyi daha da makbule geçer saydı. insanlardan uzaklaşarak kendine de vakit ayırıp rahatmak doğru ve yerinde bir davranıştır sonuçta.

     
  5. ninja kaplumbağalar

    90'lı yıllardaki çocukların fenomeni olan çizgifilmlerden biridir. hocalık yaptığı karate kursundan uzaklaşarak hayata küsen splinter usta yeraltındaki lağım borularına çekilerek orada yaşamaya başlar. orada beslediği bir fare ve 4 tane kaplumbağa vardır. bir gün lağımdan akan sıvı kendisine ve beslediği hayvanlara bulaşır. kendisi mutasyona uğrayarak elinde tuttuğu farenin büyümüş haline dönüşür, diğer kaplumbağalar da insan boyutunda kaplumbağalara dönüşür. splinter usta bu kaplumbağalara hocalık yaparak dövüş sanatlarını öğretir ve herbirine rönesans dönemi ustalarının ismini koyar. raphaello, michalengelo, leonardo, donatello isimlerini alan ninja kaplumbağaların her birinin kendine ait savunma aletleri vardır. dışarıda tanışıp arkadaş oldukları gazeteci kız april ile sıkı bağ kurarlar. bu dört kaplumbağa pizzayı çok sevmektedirler. sokaklardaki kötülüklere karşı ve kendilerine düşman olan shredder, beyin ve onların gergedan ve yabandomuzundan formladıkları adamları rocksteady ve bebop'a karşı mücadele verirler.