Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. yazarların şu an canının çektiği yemek

    kuru fasülye pilav yanında salata soğan ve ayran. biraz da turşu. ardından vücuda çöken ağırlıkla birlikte derin bir uykuya dalma.

     
  2. sözlük ahalisinin kayıplara karışması

    sokağa çıkma yasağı ile birlikte haftasonu evine kapanan sözlük yazarlarının istirahat etmeyi sözlüğe yazmaya tercih etmesinin sonucudur. zaten sürekli sözlükteler. bırakın bir günlerini de kendilerine ayırsınlar.

     
  3. tedbirler etkisini göstermeye başladı

    sağlık bakanının her gün söylediği klişe cümlelerinden biri.

     
  4. gökkuşağı temalı ürünlerin 18 uyarısı konulması

    gökkuşağının geçmişte güzellik, renkler ve farklılıkların bir araya gelmesinin simgesi olmasına rağmen günümüzde artık pis bir anlama getirilmesinden yola çıkarak yapılan bir işlemdir. çocukluğumuzda gökkuşağı yağmurdan sonra gökyüzünde çıkan ve toprak kokusuna eşlik eden güzel bir görüntüydü. şimdi ise lgbt'nin simgesi haline gelmeye başladı. güzel bir şeyin tiksindirici olmasında batının büyük payı var. ticaret bakanlığı da bunu göze alarak üzerinde böyle şeyleri barındıran ürünlere uyarı şeklinde ceza ve yasaklar getirmiştir. sokakta 8-9 yaşındaki çocukların bile ağzında "gey" ve "top" kelimeleri dolaşmaya başlamıştır ve bilahare gökkuşağı saflığını yitirmiştir bundan böyle.

     
  5. burun tıkanıklığını giderici şeyler

    burun açıcı burun spreylerinin önde geldiği şeylerdendir.