Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

kilo vermek için harcanan para

büyük ihtimalle kilo alma sürecine harcanan parayla denk olan paradır.

12.08.2022 11:03
  1. sude

    son zamanlarda yıldızı parlamış olan üyelerden biri. (gülücük)

     
  2. elinden geleni yapmak

    bir iş konusunda imkanları dahilinde gücünün yettiği kadar çaba ve emek sarfetmektir.

     
  3. Su savaşları

    kıyamete yakın zamanda nüfus arttıkça yeryüzündeki su kaynaklarının tükenmesiyle birlikte ülkeler arasında çıkacak olan su kaynağı bulma savaşlarıdır. hayatın vazgeçilmezi olan su içeren deniz, göl veya akarsu gibi kaynakların zamanla önemi artmaktadır. insanlar da bu su kaynaklarına ulaşıp yaşamlarını sürdürebilmek için canları uğruna birbirleriyle savaşacaklardır.

     
  4. anneler günü

    her yıl mayıs ayının ikinci pazar gününde anneler atfen kutlanan batı dayatması bir gündür. yoksa cennet ayakları altında olan, hakkını ödeyemeyeceğimiz annelerimizi sanki yılın bir günü mü hatırlayıp onlara değer vermeliyiz. anneler günü türkiye'de 1955 yılından beri kutlanmaktadır. her sene anneler gününde bir kişi yılın annesi seçilir. ann maria jarvis adında bir aktivist, amerika'daki iç savaş sırasında bir kampanya başlatıyor ve 'anne çalışma günü' ilan edilsin istiyor. çünkü dünyayı kurtaracak olan tek şeyin anne şefkati olduğuna inanıyor. 1905 yılında vefat ediyor. kızı olan anne jarvis annesinin misyonunu devam ettiriyor. annesinin ölümünün yıldönümü olan 10 mayıs 1907 den itibaren 7 yıl boyunca anneler gününün resmi olarak ilan edilmesi için uğraşıyor. siyasetçilere valilere ve din adamlarına yüzlerce mektup yazıyor. anneler günü' derneğini kuruyor. 'anneler günü' ve 'mayısın ikinci pazarı' cümlelerini kendi üzerine tescil ettiriyor. zincir mağazalar sahibi bir sponsor da buluyor. kampanyası nihayet 1914 yılında amacına ulaşıyor. ve amerika başkanı wilson anneler gününü resmen ilan ediyor. sembolü de beyaz karanfil oluyor. fakat sonradan bu durum anneler gününün önerdiği biçimdeki manasından kopup ticarileşme ve hediye alma yarışına dönüyor. her sene anneler gününde anneler için ticari ortamlar hazırlanarak alışveriş yapılıyor. anneler günü anne jarvis bu durumu tekrar engellemeye çalışsa bile anneler günü onun istemediği bir halde tüm dünyaya alışveriş vesilesi olarak yayılıyor. oysaki anne jarvis'in istediği herkesin o gün annesine mektup yazıp onu ne kadar sevdiğini içtenlikle anlatmasıydı.

     
  5. memurlar.net facebook sayfası

    kendim de o sayfayı daha önceden beğenmiş bulunmaktayım. memurlar.netin kendi sitesi kadar ilgi çekmediğini düşündüğüm sayfadır. buradaki ayrıntıların çoğu orada yoktur. buradaki üyelerin sohbet edip düşüncelerini ifade etmesi için birçok farklı güzel ortam ve başlık vardır. facebook sayfasında ise bu çeşitliliği göremezsiniz . orada sorduğunuz bir soruyu sadece görüp farkeden ve cevabını bilenler cevaplayabilir. iyi yanı ise oradaki üyeler sayıca daha fazladırlar ve sadece yorum yazmakla kalmayıp birbirlerini haberdar etmekte daha verimlidirler. ama dediğim gibi gözlemlerime dayanaraktan oranın burası kadar tutulmadığı kanaatindeyim. orada çoğunlukla memurlar.netin anasayfasındaki haberler gibi haber konularının üzerinde durulmaktadır. ama memur sorunlarına fazla zaman ayrılmamıştır.