Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

koltuk altı

insan vücudunda bol miktarda sinir ucu barındıran, hassas yapıda ve sürekli terleme halinde olan ve kararınca çözüm bulunamayan bölgedir. birçok kişi bu bölgeden gıdık alır. asıl ismi kol altı olması gerekmesine rağmen koltuk altı denilmiştir.

13.08.2022 11:53
  1. öğretmenlerin okulda ve sosyal hayatta karşılaştıkları zorluklar

    öğretmenlik mesleğinin beraberinde getirdiği sabır isteyen sorumluluklardır.

    - anne babanı terbiye etmediği çocuğunu eğitmeye uğraşmak kolay değildir. çocuğa kızsa da suçlu kızmayıp kendi haline de bıraksa suçludur. çocuk her halükarda öğretmeni dinlememektedir zaten.

    - okul yönetiminin müfredat ve mevzuatın işleyişi ile ilgili aldığı kararlardır. öğretmenler günlük hayatlarının gidişatını ona göre ayarlamak zorundadırlar.

    - 3 ay tatil yaptığını söyleyip maaşını eleştiren milyonlarca insana katlanmak.

    - milli bayramlarda ve törenlerde, seçim zamanı ve ülke geneli sınavlardaki üstüne verilen görevlendirmeleri yerine getirmek zorundadırlar.

    - tayinle gittiği yere uyum sağlamaktır.

    - aksi ve huysuz yöneticilere katlanabilmektir.

    - öğretmen olduğu için herşeyi bildiğini zanneden akılsızların sorularına maruz kalmaktır.

    - kimsenin sizi görmediği yerlerde mesleğinizle ilgili çektiğiniz sıkıntıları kimse görmez ama dışarıdan laf konuşmaya gelince herkes sizi görür.

    - bayan öğretmenlere kötü gözle bakılması. it kopuk takımına karşı verilen mücadele.

    - eskiden yüksek olan itibarlarının kaybolmasıdır. zira eskiden öğretmenlerin komutan gibi ağırlıkları vardı. köy yerinde muhtardan da kıdemliydiler. öğrenciler disiplinliydi. şimdi çalışmayıp dersi umursamayan öğrenciye hak ettiği düşük notu verince anne babası hemen kavga edip kızmaya gelirler.

    - günlük yaşamda kendi branşlarındaki ve teknolojik alanlardaki gelişmeleri takip edip kendi bilgi ve becerilerini ona göre yenilemeleri gerekmektedir.

    - ister istemez onların da yerine göre çektiği geçim sıkıntısı vardır. bunu rahmetli kemal sunal'ın "öğretmen" filminde görebiliriz.

    - günümüzde ihmal edilip ezilmesine rağmen ilerleyen zamanlarda kıymeti en çok anlanacak mesleklerdendir. anne babalar bir zamanlar eti senin kemiği benim diyerek çocuklarını emanet ettikleri, onlar için ikinci birer anne ve baba olan öğretmenlere gereken önemi vermedikleri için ileride çok pişman olacaklar. sapık, satanist, merhametsiz ve cahil yetişen çocuklar artmaktadırlar.

     
  2. ağzının yolunu bulamamak

    genellikle karl marx gibi sakalı olan kişilerde görülür. bu kişilerin sakalları ağzını ve yüzünü kapladıkları için yemek yerken ağızlarını bulmakta zorlanırlar.

     
  3. güne nasıl başlarsan öyle gider

    "doğduğun ev kaderindir" sözüyle benzerlik gösteren cümle. başlangıcın nasıl olursa, nasıl alışırsan öyle gidersin.

     
  4. gece gece sözlüğe yazmak

    gece karanlığında uykusu gelmeyip düşüncelerle başbaşa kalıp derinlere dalan yazarların sözlüğe girip yapmaktan keyif aldığı eylemlerdendir.

     
  5. Yazlık kışlıkların bu yıl yer değiştirememesi

    mevsimlerin iyice birbirine girdiği günümüzde kış gelse bile havaların eskisi kadar soğuk olmadığı için hafif bir koruyucu elbise ile idare edilebileceğinden mevsim geçişlerinde artık giysiler yer değiştirmemektedir.