Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. spora başlamak

    kilo verip, zinde kalarak sağlıklı bir hayat sürmek isteyenlerin başvurdukları yöntemdir. aynı zamanda insana mutluluk da verir. hareketli insan daha enerjik ve mutlu olmakta buna mütemadiyen morali de yerinde olmaktadır.

     
  2. memurlar net puanlama sistemi ve ödüller

    sözlükteki yazarların yazdıkları tanımlara, onların uzunluklarına göre puan verilmesi sistemidir. yazar olan kişinin okuryazarlık seviyesini göstermesi beklenir.

     
  3. memurlar net forumdaki nickinle sözlükte yazar olmanın zararları

    forumda sohbet edilen çevreye bakılarak yorumuna değerlendirme yapılmasına neden olur. boş beleş insanlarla sohbet eden, çocuksu tavırları olan bir yazarın burada ciddi ve ağırbaşlı tanımlar yazması pek beklenmez. farklı görüşlerdeki kişilerle tartışmaya girebilir.

     
  4. memurlar net sözlüğün geleceği

    ileriki zamanlarda memurlar.net sözlüğünün ileride ne hale geleceği düşüncesidir. zamanla değişimler yaşayacak mı merak edilmektedir. sürekli yorum yazan vazgeçilmez üyelerin bağlılığı devam edecek mi, başlık kısmı bir zaman sonra sadece güncel olaylardan mı oluşacak, sonradan katılan üyelerin yazarlıkta başarılı ve istekli olacak mı yoksa zamanla terk edilen boş beleş ıssız bir yer mi olacak konuları merak konusudur.

     
  5. memurlar net sözlüğü diğer sözlüklerden ayıran özellik

    diğer sözlük yazarlarına göre daha ciddi ve samimi tanımlar içermesidir. birçok sözlük türünde aşağılama, ukalalık ve argo ifadeler bulunurken memurlarnet sözlüğünde daha sade ifadeler bulunmaktadır. adeta bir devlet dairesindeki üyeler gibi ciddi yorumlar içerir. ağırbaşlı üyeler ve editörler sayesinde seviyesini korumasını bilmiştir.