Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

buzulların erimesi

küresel ısınmanın getirdiği mahvedici sonuçlardan biridir. dünya genelinde zamanla afetlere ve felaketlere yol açacaktır. su seviyesinin yükselmesine bağlı olarak özellikle kuzey ülkelerinin kıyılarda olan şehirlerini su basacaktır ve birçok yerleşim yeri harap olacaktır. beraberinde toplu insan ve hayvan ölümleri, tarım arazilerinin ve yerleşim yerlerinin zarar görmesi kaçınılmazdır.

buzullar eridikçe altında yer alan büyük dağ kitleleri de ortaya çıkmaktadır. binlerce yıl önce kendisiyle başedilemez sanılan kuzey kutbu buzulları şimdi sıcaklara karşı direnemeyip yavaş yavaş eriyerek dünya üzerindeki denizlerin ve okyanusların su seviyelerini yükseltmektedir. bunun önüne geçilmek veya gerçekleşmesini ertelemek için bizzat küresel ısınma ile mücadele edinilmesi gerekmektedir.

07.08.2022 23:07
  1. kararlılık

    azim sahibi olmaktır. herhangi bir konuda karar verilince o karar doğrultusunda belirlenen hedefin sonuna kadar gidilmeyi amaçlar. vazgeçmemektir. bilindiği üzere kararsızlık en büyük zaman hırsızıdır. kararsız insanın ömründen ömür boşu boşuna gider. bir yere hareket edip de yol katedemez. kararlı insan ise hedefinin doğrultusunda dönmemek üzere gitmek için uğraşır. eskiden doğru ve yanlış apaçık belliyken kararlı olmak daha kolaydı. günümüzde ise birçok seçenek vardır ve bir karar alıp ilerlemek iyice zorlaşmıştır. özellikle gençlerin kararlı tavır takınmaları kolay olmamaktadır. tedirgin eden kararsızlık hali insanı günden güne kaygıya sürükleyip bunaltırken kararlı insanın içi rahat olur ve geriye dönüp bakma ihtiyacı hissetmez. kararlı olmak için kendine güvenip gereken tedbirleri alıp yolun sonu için emin olmak gerekir.

     
  2. müzik şöleni

    televizyon kanallarında veya dışarıda yapılan etkinliklerde birden fazla şarkıcının bir araya gelerek şarkılarını söylemeleridir. televizyonda şimdiye kadar birçok kanalda bu tür müzik programları verilmiştir. eskiden kalma sanatçılar zamanında çok sevilmiş şarkılarını söylerler. yeni sanatçılar ise günümüzde çok tutan şarkılarını söylerler. müzik ziyafeti adı da verilen müzik şöleni izleyenleri eğlendirmekle beraber günlük sıkıntılarını bir nebze de olsa unutturmaya kafa dağıtmaya yararlar. özel kanallarda daha çok yayınlanmakla beraber yılbaşı gibi özel günlerde televizyonda daha çok önem kazanmakta olan programlardır.

     
  3. Yaş aldıkça sadeleşmek

    insanların yaşı geçtikçe, gençlik yıllarında haz aldığı bir çok aktivitenin artık anlamsız gelmesinden dolayı hayatından fazlalığa dönüşen birçok şeyi çıkarmasıdır. mesela; gençken ayakkabı ve giysi seçmekte zorlanıp en güzelini almak için çabalarken yaş geçtikçe nasıl olsa ayağımı kapalı tutuyor diyerek sıradan bir ayakkabı ile yetinilir. gençken futbol maçlarına arkadaşlarla statlara gidilirken yaş geçtikçe evde izlenmeye başlanır. kalabalıktan kaçınılıp evde yalnız ve sessiz bir ortamda hobilere yönelinir.

     
  4. toplumsal obezite

    hareketsiz yaşamın toplumun her kesimini işgal etmesiyle birlikte artan obezitedir. gelişen teknoloji ile birlikte eskiden beden gücü sarf edip hareket ederek yaptığımız işleri artık oturduğumuz yerden bir tıkla yapabildiğimiz için hareketsiz kalan vücuttaki yağlar yakılamayıp birikerek obeziteyi tetiklemektedir. eskiden yetişkinlerde görülürken şimdi çocukluktan itibaren başlayıp devam eden obezite beraberinde birçok kötü hastalığı ve rahatsızlığı da getirmektedir. şeker, tansiyon, kanser vb. birçok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. bununla başedebilmek için yediklerimize dikkat edip dengeli beslenmeliyiz. gereğinden fazla yememeliyiz ve elimizden geldiğince hareket halinde olmalıyız.

     
  5. kravat bağlamak

    eskiden herkesin bilmediği şimdi ise bilmeyenin bile internetten öğrenebildiği işlerdendir. güzel katlama teknikleri vardır. genelde aynı kapıya çıkar.