Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

mutluluk

insandan insana değişen göreceli bir kavramdır. mekana ve zamana göre değişen bu kavram istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi ve hayatımızın gidişatının istediğimiz gibi olması olarak bilinse de birçok insana göre mutluluk maddi değil manevi bir kavramdır. yani insanın vicdanı rahatsa, yaptıklarıyla başka insanları da mutlu edebiliyorsa o insan mutluluğu hak etmiştir ve mutlu yaşamaktadır. kimi insanın malı mülkü vardır çok zengindir ama mutluluğu yoktur. kimi insan ise bunların hiçbirine sahip değilken veya çok sıradan bir yaşam sürmesine rağmen mutludur. mutluluk kişiden kişiye göre değişir. bazen mutluluk için insanlardan uzak durup sessiz bir ortama gelmek mutluluğu getirirken bazen de evcil bir hayvanı hayatına almak mutluluk getirir.

07.08.2022 22:57
  1. Günün en güzel saati

    kişinin kendini en mutlu ve huzurlu hissettiği vakitlerdir. örneğin yetişkin ve çalışan biri için akşam işten gelip yemeği yedikten sonra yatak odasına çekilip günün stresini atmak amacıyla bilgisayara takılıp istirahat edilen vakitlerdir. halbuki bahsedilen saatler insanın yaşına göre değişir. bir çocuk, genç, yetişkin ve yaşlı kişiler için günün en güzel saati aynı değildir tabii ki de.

     
  2. insanın kendine bakmayıp,başkalarını eleştirmesi

    günümüzde herkeste bulunan ve hastalık durumuna gelmiş davranış. unutamamalıyız ki insan kınadığı şeyi yaşamadıkça ölmez ve kendisini değiştirmenin ne kadar zor olduğunu bildiği halde başkalarını değiştirmeye çalışır. kendini kusursuz görenler en çok kusurlu olanlardır.

     
  3. Her insanın ikizi vardır

    tanrının insanları çifter çifter yarattığı düşüncesine dayanılarak dünyada her insanın aynı görünüşlüsünden bir tane daha olduğu hurafesidir.

     
  4. küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğa tecavüz

    ülkemiz için utanılacak bir durum olup böyle şeyleri yaparak ve yapan kişilere ağır cezalar vermeden ortada dolandırıp allahtan mutluluk beklemenin akılsızlıktan başka birşey olmadığı düşüncesindeyim. allah yapan kişiye de bildiği gibi yapsın.

     
  5. evsiz bir suriyeliyi evinize alır mıydınız röportajı

    bu sıralarda sosyal medyada gittikçe yayılan röportajdır. vatandaşlara suriyelileri evlerine almaları konusunda sorular sorulmakta ve onlar ilk başta kabul etmelerine rağmen yakından bir suriyeliyi gösterince de kararlarından vazgeçmelerini anlatmaktadır. birçok kişi tarafından alaycı ve komik olarak algılansa da halkımız iyilik yapmayı sever ve gönlünden geçirir unutmamalı ki bu işler birden pat diye olmaz. zamanla hazırlanarak şartlar iyice elverip uygun ortam oluşunca gerçekleştirilir. yoksa eve alınan suriyelinin gece evi soyup kaçmayacağını kimse bilemez. ülkem insanının da şartları istenildiği gibi olsa allah rızası için çok sayıda suriyeliye bakmaktan çekinmez. mesela cumhurbaşkanlığı konutu olan ak saray çok zengin trilyoner birine ait özel ev olsa ve o kişi içinden iyilik yapmak istese sokaktaki gariban suriyelileri ve evsiz vatandaşları oraya alıp allah rızası için bakmak ister. ama evinde 3 kızı olan ortadirek bir adam ve maaşı ailesini anca geçindiren biri gönlünden istese de imkanları elvermediği için suriyeliye bakamaz. bir nevi çaresizlik. gönlün gitmek istediği yere bedenin gidememesi yani. iyiliği herkes yapmak ister ama şartlar elvermeyince...