Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. Bob Ross

    90'lı yıllarda trt 2'de resim sevinci adlı programda basit fırça darbeleriyle yaptığı güzel manzara resimleri ile dünya çapında ünlenen ressamdır. kendine özgü bonus saçları ile bilinir. 1995 yılında vefat etmiştir. programda kendisini 'burçin oraloğlu' seslendirmiştir.

     
  2. bayram tatili

    çalıanların yüzünü bir nebze olsa güldürecek ve bedenen istirahat etmesini sağlayacak olan tatildir. çoğu kişi memleketine ve tatile gitmeyi tercih ederken yaşı geçmiş olanlar da evinde oturup kapılarını çalacak olan birilerini beklemektedir.

     
  3. ankara'da havanın nihayet ısınması

    ankara'da artık hava sıcaklıklarının 30 derecenin üstüne çıkmaya başlamasıyla daha da belirginleşmesidir. dışarıya çıkınca insanı mayıştırıcı etkiye sahiptir. artık ankara halkı geceleri camları açıp yatmaktadır.

     
  4. sözlükte çok puan kazanma hırsı

    sözlükte yazarlar arasında oluşan bol bol ve uzun yorumlar yazıp yüksek puan kazanarak sıralamaya girme hırsıdır. bir ara kendim de bu duyguya kapılmışımdır.

     
  5. alaaddin'in sihirli lambası

    yakın zamanda filmi çekilen ve 24 mayıs 2019 cuma günü 'alaaddin' adıyla gösterime girmiştir.