Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

maymun çiçeği virüsü

ilk başta maymunlardan insanlara geçtiğine inanılan bir virüstür. bir kısım dünya ülkelerinde ortaya çıkmış ve günden güne az miktarlarda da olsa yayılmaktadır. bu hastalığın yayılması temas yoluyla olmaktadır. koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşmamaktadır. bu durum da bir nevi rahatlatmakta olup diğer hastalıklara göre daha kolay korunabilerek engellenebileceğini göstermektedir.

hastalığa yakalanan kişilerin derilerinde ilk başta kızarıklıklar oluşmakta ve zamanla deri üzerinde büyük sivilceler çıkmaktadır. sivilce şeklindeki bu çıkıntılar sahibine az da olsa acı çektirmektedir. ilk çıktığında halen mücadele ettiğimiz koronavirüsle beraber insanlığı daha da korkutmuştur. ilacı ve aşısı halen aranmaktadır.

07.08.2022 23:27
  1. memurlar.net bağımlılığı

    ilk üye olunduğu zamanlarda üyelere büyük bir keyif veren bağımlılık türüdür. özellikle forum bölümünde üyelerin hiç tanımadığı kişilerle ilk defa tanışıp arkadaş ve sohbet ortamı kurma aşaması çok güzeldir. neredeyse sabahlara dek burada yorum yazası gelir insanın. bizzat kendim yaşadığım için biliyorum. tabii her şey gibi bu bağımlılığan da bir sonu vardır. zira eski ve yıllar önce yorum yazmış üyelere bakarsanız onlar da buradaki ve forumdaki başlıklar altında yorumlar yazıp sohbet etmişlerdir. zamanla yaşları geçtikçe buraların da tadı kaçmış ve ayrılmışlardır. onun gibi sohbet ortamı da ister istemez bir süre sonra ekşiyor. alışınca eski tadı kalmıyor yani. gene ki memurlar için bu kadar haberi, imkanı ve aynı dertten muzdarıp insanı bir araya getirip sunan memurlar.net ekibine teşekkür ediyoruz.

     
  2. önümüzden kara kedi geçmesi

    batıl inançlara göre uğursuzluk getireceğine inanılır. halbuki zavallı kedinin hiçbir suçu yoktur ve hiçbir şeyden haberi yoktur. insanların kendisi hakkında böyle şeyler düşündüğünü bilseydi belki de 'varlığım batıyor mu size' derdi.

     
  3. kadınların salata yapamaması

    genelde çalışan kadınlarda görülen durumdur. evde kalıp mutfak işlerine pek zaman ayıramadıkları için böyle şeyleri bilmemeleri normaldir. zira bir kadın hem çalışıp hem ev işlerini kolay kolay yürütemez. salata yapamamayı bilmemek yeni nesilde pek rastlanan bir durum sayılır. ama sonuçta bilmemek değil öğrenmemek ayıptır. evli olan kişilerde ise hayat müşterek olduğu için artık ev işleri sadece kadına yüklenmeyip erkeğin de bilmesi gereken konular kapsamına alınmıştır. salata yapmanın farklı yöntemi vardır. bilen kadınlar da kendi ağız tatlarına göre yaparlar. salata yapmak maharet ve emek istediğinden kadınlara da bu durumu çok görmemek gerekir.

     
  4. Sadece sordum

    gerçekte merak edilip sorulan şeyin hafiften üstünü örtmek amacıyla kullanılan cümledir. cevabını aldıktan sonra fazla üstünde durulmadan üzerinden geçilip gidilir.

     
  5. a4 kağıdı

    kamu kurum ve kuruluşlarının, okulların, kırtasiyelerin, matbaa ünitelerinin vb. yerlerin vazgeçilmezlerinden biri olan a4 kağıdı kullanım alanı itibariyle büyük öneme sahiptir. birçok yazılı belgenini çıktısını alabilmek için a4 kağıdına ihtiyaç duyulmaktadır. birçok eşya gibi eskiden daha ucuz olan a4 kağıdı da parasal krizden nasibini alarak pahalılaşmıştır. geri dönüşümü vardır. artan nüfusla birlikte kamu kurumlarında tüketim miktarı hızla artmaktadır.