Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

06asım

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

1,806 entry 73 konu hiç puanı yok
13.11.2022 21:08 son işlem tarihi takip etme takip et

sokak müzisyenleri

bir alt kademesi metroda müzik çalıp söyleyen müzisyenlerdir.

13.11.2022 21:08
  1. med-czr'in geri dönmesi

    ismini görünce aklıma sürekli levent yüksel'in medcezir şarkısı ve serenay sarıkaya'nın medcezir dizisi aklıma gelen üyenin geri dönmesi olayı.

     
  2. titanik neden battı

    titanik gemisi yapıldığı zamana göre çok ihtişamlı ve büyük bir gemiydi. herkesin hayranlığını kazanmıştı. ama biletlerine kibirle yüceltilerek "tanrı'nın bile batıramayacağı gemi" yazısı yazıldı. haliyle bu durum tanrı'nın zoruna gitti. ve bir gecede batırdı gemiyi.

     
  3. klişe

    yıllar boyunca sürekli kullanımından dolayı anlamının önemini ve inandırıcılığını yitiren klasikleşmiş cümle, ifade, söz veya söz kalıplarıdır.

    belli başlı klişelerden bazıları:

    - zeki ama çalışmıyor

    - sen yabancı değilsin

    - su içsem yarıyor

    - önemli olan iç güzellik

    - önümüzdeki maçlara bakacağız

    - eskiden buralar tarlaydı

    - gerçekler acıdır

    - sen benden daha iyilerine layıksın

    - dedikodu yapmış gibi olmayalım

    - her şeyin fazlası zarar.

     
  4. ayın 15i

    memur kesiminin dört gözle beklediği, dertlere derman olan, borçların ödenip, ihtiyaçların alınıp, yüklerin biraz olsun kalktığı maaş günü. her ayın onbeşinde memurların maaşları hesaplarına yatar. halbuki bir hafta içinde yatan maaş hızlıca erir ve bu sefer gözler bir sonraki ayın onbeşine dikilir ve sabırsızlıkla o gün yeniden beklenmeye başlanır.

     
  5. Sarah ve Musa

    90'lı yılların ortalarında van göl canavarı ile birlikte gündemi yıllarca meşgul eden haberdir. geçmişte bir olay olurdu. aylarca aynı olayı konuşurduk. şimdi ise her gün farklı bir olay oluyor ve takip edemiyoruz artık. ertesi gün unutuyoruz. araştırmacılar yıllar sonra sarah ile musa'yı bulup sohbet etmişler. sarah ile musa'nın çocukları şu anda 22 yaşındalar. evlendikten bir süre sonra ayrılan çift ardından ikişer evlilik daha yapmışlardır. geçmişte bir anı olarak kalmışlar.