Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

212 derece koçluk akademisi

paylaş araştır

1. koçluk eğitimi, ICF eğitim seviyeleri ve koçluk kariyerine geçiş süreçleri üzerine eğitim ve gelişim programları sunan bir koçluk akademisi.

Koçluk alanına geçiş yapmayı araştırırken içeriklerine denk gelmiştim. Özellikle öğretmenlik, yöneticilik, insan kaynakları veya farklı kurumsal görevlerde uzun yıllar çalışmış kişilerin koçluk mesleğine nasıl başlayabileceğini anlatmaları dikkatimi çekti. En faydalı tarafı, koçluğu yalnızca sertifika alınacak bir alan gibi değil; eğitim, uygulama, mentorluk, etik ilkeler ve sürekli gelişim gerektiren profesyonel bir süreç olarak ele almaları oldu.

Eğitim seçerken sadece fiyat veya sertifikaya odaklanmak yerine uluslararası akreditasyon, uygulama saatleri, mentor koçluk desteği, eğitmen deneyimi ve mezuniyet sonrası gelişim süreçlerinin de değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyorlar. Eğitim sertifikası ile profesyonel koçluk unvanının aynı şey olmadığını açıklamaları da bu alana yeni ilgi duyanlar için önemli bir farkındalık oluşturuyor.

Bir başka hoşuma giden yaklaşım ise kamu çalışanları ve kurumsal hayatta görev yapan kişiler için süreci gerçekçi şekilde anlatmaları. Mevcut işe devam ederken çevrim içi veya hafta sonu eğitimleriyle hazırlık yapılabileceğini, ancak profesyonel olarak gelir elde etmeye başlamadan önce kurum mevzuatının da dikkate alınması gerektiğini hatırlatıyorlar. Koçluğu yalnızca yeni bir meslek olarak değil; iletişim, etkin dinleme, liderlik ve geri bildirim becerilerini geliştiren bir yetkinlik alanı olarak değerlendirmeleri de bence yerinde bir yaklaşım.

Koçluk eğitimi, ICF eğitim seviyeleri, unvan süreçleri ve sık sorulan diğer konular hakkında daha detaylı bilgi almak isteyenler için hazırladıkları Sıkça Sorulan Sorular sayfası da başlangıç aşamasında oldukça faydalı olabilir: https://212derece.com/sikca-sorulan-sorular/

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.