ama başka bir mantık yürütürsek:
Arap mitolojisi ve aynı zamanda kutsal metinler, kısacası bölgeden derlenen bilgiler helâk olan bir Ad kavminden bahsediyor.
tahmini olarak tufandan 800 yıl kadar sonra yaşadıkları hesaplanmışmış.
7 gün 8 gece süren bir kasırganın onları yok ettiğinden bahsediliyor.
medeniyetleri tamamen sona ermiş.
İslam inancına göre yaşadıkları bölge, Yemen'de ; Umman ile Hadramut arasında kalan bölgeymiş.
Hicr olarak da isimlendirilen Arap yarımadasının kuzeybatısında kalan bölgeye de işaret edilmiş.
Not: hicr men etmek, yasaklamak, engellemek anlamına geliyormuş ve hicran da ayrılık, ayrı kalma anlamına geliyormuş.
ikinci not: Arap yarımadasınde gelişen olaylar sanki kuzey ve güney diye ikiye ayrılmış gibi. Mesela bir hadise gerçekleşmiş bakıyorsun hem kuzeyde cereyan etmiş hem de güneyde bir benzeri ortaya çıkmış. Daha doğrusu orada olmadı burada oldu gibi bir ikilik oluşmuş gibi. Tarihe sahip çıkma isteği mi, kasıtlı olarak kafa karıştırma çabası mı, tereddüt mü her neyse kabirler, olayların gerçekleştiği yerler vs. orası mı burası mı diye tereddütte bırakıyor.
Şimdi bu kavmin başına gelenler ki az buz bir şey değil.
şeyi kabul edersek ki bunlar ispatlanmış:
Buzul çağında bile insanlar öyle gelişmiş bir ticaret ağı kurmuşlar ki her koşulda dünyanın orasından burasına malları, yiyecekleri, şunu bunu taşıyıp ticaret yapmışlar.
ticaret ağları ve yollar, geçitler, tahminimizden çok çok daha eski ve kanıksanmış.
Bununla ilgili onlarca materyal bulunmuş ve tescillenmiş.
Bu durumda dünyanın bir yerinde başına korkunç şeyler gelen bir milletin haberi anında öbür yerlere uçmuştur.
Bu ad milletinin yaşadığı yere de kuzeylerde bir yerlerde adland ismi verilmiş midir ? Verilmiş olabilir.
Mısırlılardan bu hikayeyi duyan yunanlılar da adlantis diye ilave yapmış olabilirler mi ? Olabilirler bilemedim.
iyi de mısırlılar niye kulaklarını tersten tutsun onu anlayamadım.
Yani nşa da bir mısırlının ad kavminin yaşadığı yere adiyye gibi bir şey demesi gerekiyor. demiyorlarsa oraları da bir kurcalamak lazım.
Yani çok karışık o atlant ile bu Ad memleketi aynı yer olabilir de olmayabilir de.
Sonuçta biri bir hafta süren bir kasırga ile yok olmuş.
Diğeri suların altında kalmış ya da ona benzer bir şey yaşamış.