Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,652 entry 576 konu 364 puan
09.05.2024 15:38 son işlem tarihi takip etme takip et

astral seyahat

Üst entry, Aklıma, gözlerinin ardında (behind her eyes) netflix dizisini getirdi. Astral seyahatin tuzağına düşen, hem de aynı kişi tarafından, masum iki kadının hikayesi, hoş kadınlardan biri çok da masum olmayabilir. Yine de bunu haketmemişti. 6 bölümlük, minicik bir dizi. Çok spoiler vermeyeyim ama herşeyin düğümü, bu astral seyahatle çözülüyor. Dön, dolaş, gel ancak bedenine gireme, senden önce başkası girsin, mazallah kimseye vermesin dedirten bir durum. En iyisi hiç çıkmamak, ucunda gidip de dönememek var. Şakası bir yana, Zaten böylesi ancak dizi-filmlerde olur, ben bu astral seyahat denen olayı gerçeklikle pek bağdaşlaştıramıyorum.

08.05.2024 18:20
  1. güldürücü gaz

    N2o, diazot monoksit tıpta oksijenle karıştırılarak anestezi işlemlerinde kullanılır. Ayrıca n2o başka bir gazla karıştırılmadan, bir balonun içersinden solunduktan sonra beyni uyrarır, dopamin molekülünün salgılanmasını sağlar. Böylece kişi, kısa süreliğine kendini mutlu ve iyi hisettmeye, kahkahalarla gülmeye başlar.

    Gazın Etkisi geçtikten sonra ara vermeden sık kullanımı, alkolle birlikte tüketimi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. O yüzden tıbbi ve endüstriyel alanda kullanılan n2o nun eğlence amaçlı kullanımı tavsiye edilmemektedir.(kamu spotunu da yapayım)

     
  2. plastik saksıları giydirmek

    Altının delikli olması ve fazla suyun bu delikler sayesinde alttaki tabağa akması çoğunlukla çiçeğin hayatını kurtarır. Çünkü çoğu çiçek az sulamaktan değil bilakis çok su vermekten ölüyormuş. O yüzden plastik malzeme olmasa altını delmek pek mümkün olmaz. Çünkü ben, toprağı döküp bitkiyi yerleştirmeden önce çoğunlukla kalın bir şişle fazladan iki-üç delik daha açarım.

     
  3. aşıda üçüncü dozun gerektiği iddiaları

    Normal zamanda 3 yıl 5 yıl içersinde geliştirilebilen bir aşının, şu pandemi döneminde bu kadar kısa süre içersinde üretilebilmiş olması, hem de farklı farklı ülkeler ve ilaç şirketleri tarafından, manidar bir durum. Kaldı ki rusya sputnik aşısını üretirken dünyada ilk lisanslı aşı bizim aşımız olacak diye işi biraz aceleye getirmiş. Biontech in bir dozu bile yeterli diyen bilim insanları var, iki doz olmalı diyen de çok. İngiltere üçüncü dozu da vurarak salgın kontrolünü garantiye almak istiyor. Bizde ise daha ilk doz sürüncemede. Aslında işin özü, kim hangi aşıya, hangi ölçüde ulaşabiliyorsa ona göre hareket ediyor.

     
  4. orucu uykuya tutturmak

    Uykuyu sevenlerin ve şişkin mide ile yatabilenlerin, özellikle sıcak havalarda yapabileceği bir eylemdir. İstesem de o kadar uyuyamam, başıma ağrılar girmeye başlar, O yüzden orucu ayakta tutanlardanım.

     
  5. kırık cam teorisi

    Kentin kıyıda köşede kalmış bir yerinde bulunan harabe bir binanın bir penceresi kırılmışsa, insanlar o camı tamir ettirmek yerine, diğer tüm camları da taş atarak kırarlar.(kitle psikolojisi) Çünkü orda düzeni sağlayan otoritenin eksik olduğunu düşünürler. Ardından daha büyük suçlar gelir. Ancak o cam hemen tamir edilirse kimse diğer camları da kırma eğilimine girmezdi.

    Bu teoriye göre, Sokakta duvarın dibine biri çöp bırakmışsa kısa bir süre sonra orası çöp yığına döner. Ancak ilk kişi oraya çöp koymasaydı ya da ilk çöp hemen ordan kaldırılsaydı o çöp yığını oluşmazdı.

    Amerikada geliştirilen deneysel bir çalışmanın ürünü olan bu teori suçla mücadelede dikkat çeken bilgiler ortaya koymuştur. Eğer düzen bozan küçük şeylere büyümeden müdahale edilirse, oluşabilecek diğer suçların da önüne geçilmiş olunur. Bu arada Teoriyi destekleyenler kadar, eleştirenler de olmuş.