Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emelkoca

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

2,652 entry 576 konu 364 puan
09.05.2024 15:38 son işlem tarihi takip etme takip et

usulen söylemeyi bilen

Karşıda usulen söyleneni anlayan biri olmayınca, bildiği işe yaramayan kişidir. Usulsüzlük moda günümüzde, neyi, nasıl ifade ettiğinin hiçbir önemi yok. karşındaki kişi, sabit fikirli ve önyargılı olduktan sonra, havada bin takla da atsan, nafile. O yüzden önemli olan anlatmak değil, karşındakinin, anlayabilme ihtimalini oluşturabilmektir.

09.05.2024 15:38
  1. ne kadar ekmek o kadar köfte

    Ne ekersen onu biçersin, toprağa fasülye ekmezsen topraktan fasülye çıkmasını bekleyemezsin, herkes emeklerinin karşılığını alır, ne kadar çalışırsan, çabalarsan o kadar sonuç alırsın, başarı gösterirsin, anlamında öğrencilerime de nasihat edesim gelmişse aynen kurduğum cümleleri sıraladım. Emek olmadan yemek olmayacağının diğer bir ifadesidir.

     
  2. çırak olmadan usta olunmaz

    Kişi ne kadar yetenekli ve teorikte bilgili olursa olsun bir işte ehil düzeye ulaşabilmek için öncelikle acemilik döneminden geçmeli, tecrübe sahibi olmalı, uygulamalı işlerde el yatkınlığı kazanmalı, kendini geliştirmeli, yani bu işin içinde bir müddet pişmelidir. Kimse hiç bir işe direkt usta olarak başlamaz, muhakkak bir çıraklık dönemi geçirir. Çıraklık dönemi ne kadar verimli, sıkı çalışarak ve üretken geçerse, ustalık dönemi de o kadar parlak olur.

     
  3. manivela

    Bir ucunun bağlı bulunduğu bir nokta çevresinde dönenilen bir kola sahip, çivi sökmek, kalıp tahtalarını ayırmak, ağır bir cismi yerinden kımıldatmak ya da bir miktar yukarı kaldırmak gibi mekanik işlerde kullanılan alete verilen addır.

     
  4. ege bölgesi

    Kendim karadenizliyim, eşim akdenizli, İlk görev yerim doğu anadolu, şuan yedi yıldır yaşadığım yer trakya bölgesi. İlk görev yerim olan doğu anadoluya, ailemin yaşadığı yer olan istanbul'dan giderken iç anadolu ve güney doğu anadolu'dan en azından teğet de olsa geçtim. Ancak şu yaşıma kadar ege bölgesine hiç ama hiç yolum düşmedi. O yüzden görmeyi istediğim yerler arasında liste başında yer alıyor.

     
  5. tarihin tekerrür etmesi

    Geçmişte yaşanan bir olayın -ki genellikle olumsuz ve kötü sonuçlanan- benzerinin ya da aynısının şimdiki zamanda da yaşanıyor olması durumunda kullanılan ifadedir.

    Bazı olaylar vardır ki olayın sonunda alınan bir takım tedbirler, kararlarla olayın bir kez daha yaşanması engellenebilir. Ancak tedbirler ve kararlar layıkınca uygulanmaz ise, kaçınılmaz son gerçekleşir ve olay tekrar eder. Bu nedenle geçmiş olaylardan gereken dersler çıkarılmazsa yine acı sonuçlarla karşılaşılır, örneğin deprem felaketi gibi.

    Bazen kişinin kendi hayatındaki bir takım olaylar da tarihin tekerrür ettiğinin göstergesi olabilir. Örneğin kişi dönüp dolaşıp hep aynı hataya düşüyorsa, hep birilerine güvenip sonunda terk edilen oluyorsa, tekrar bu durumu yaşamamak için, bir şeyleri değiştirmesi gerektiğini anlamalıdır.