Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

İDAL*

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,197 entry 253 konu hiç puanı yok
17.11.2023 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

ölüleri gömün

#3jgi

#3jgj

#3jgk

#3jgm

(Bkz: ölüleri gömün)(Bkz: ölüleri gömün)
17.11.2023 21:58
  1. suskunlar

    Musikiye duyulan aşkın, iyilikle kötülüğün arasındaki ayrıma varıldığı, sessizlikteki seslerin de var olduğunu güzel bir kurgu ile oluşturulmuş roman.

    Bilmediğim bir çok kelime, elimden kalemimi düşürmediğim bir okuma süreci geçirdim. Musiki terimleri ile dopdolu bir roman. Musiki hakkında yeterli bir bilgiye sahip değilsek, sözlük bulundurmak faydalı diye düşünüyorum.

    Karakter sayısı oldukça fazla. Karakterlerin bir şekilde kaderleri kesişecek bu romanda, iyilerle kötülerin savaşı da o anda başlayacaktır.

    Keyifle okunan bir kitap. Müziğin romanı gibi. İstanbul'un tarihi arasında dolaşırken, ermişlerle kendilerini müziğe adamış, kabadayılarla sohbet içinde buluyor insan kendini.

    Felsefi düşüncelerde insanı sorgulayan temaların işlenmesi ayrı bir renk. Anar'ın en beğendiğim kitapları arasında yerini koruyan bir eser.

    "Belki de susmak, gerçeği anlatmanın tek yoluydu."

     
    (Bkz: İhsan Oktay Anar)
  2. sevgi

    Tüketmektir.

    ... ve sonra kaybetmek.

     
  3. antalyaspor

    Lige yeniden çıktığında ligde kalabilecek mi diye düşünülen, belki de son on beş yılın en iyi golcülerinden birini alarak bize tek oyuncuyla neler yapılabileceğini kanıtlayan, Fenerbahçe ile karşılaşmasında gerek bireysel gerekse takım olarak kimsenin sorgulayamayacağı bir futbol ortaya koyarak galibiyet elde eden takım.

     
  4. şike yapmadık,8-10 gol yemedik

    Bugüne kadar dışarıdan göründüğü kadarı ile net bir iş adamı profili çizen, kulübün içinde bulunduğu sıkıntıdan çıkarmaya çalışan bir başkan görüntüsü veren dursun özbek'in talihsiz açıklaması. Özbek bugün türk kamuoyundaki kredisini sıfıra indirdi, ne üslubu ne değindiği konu ne de yaptığı göndermeler doğruydu, hiçbir fenerbahçeli ve de beşiktaşlı başkanının ifade edemeyeceği cümleler kullandı. Beşiktaş'ın sekiz gol yemesi galatasaray'ın sorunu muydu ki, özbek önce uefa'dan men cezası alan kulübünü toparlamalı, eksiklerini kapatmalı sonra diğer takımları eleştirebilme hakkını kendinde görebilmeliydi.

    "Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok gibidir, gittiği yerden geri dönmez.."

     
  5. ersan gülüm

    İlk geldiğinde "bu çocukta ışık var" denilen, yaşadığı sakatlıklar sonucu "boşuna maaş ödemeyin, gönderin gitsin" denilen, beşiktaş'ta "feda" vakti geldiğinde ilk imzayı atan ve formayı hak ettiğini kanıtlayan; komik, kendinden emin futbolcu.

    Gidişine üzüldüğümü de belirtmeliyim, yolun açık olsun...