Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

İDAL*

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,197 entry 253 konu hiç puanı yok
17.11.2023 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

ölüleri gömün

#3jgi

#3jgj

#3jgk

#3jgm

(Bkz: ölüleri gömün)(Bkz: ölüleri gömün)
17.11.2023 21:58
  1. Cemo

    Kemal Bilbaşar imzalı bir roman.

    Destansı tarzı ile bir hikayeyi ele alan yazar, Doğu Anadolu'da hakim olan etnik grupları, ağalık sistemini, kadın-erkek ilişkilerini, siyasi gelişmeleri konu etmiştir romanında.

    Romandaki yalınlık.. eseri daha da okunur kılan bir diğer özellik.

    Yazar Cemo adlı romanı ile 1967 yılı Türk Dil Kurumu Roman Ödülü'nü kazanmıştır.

    Okuyalı uzun zaman oldu. Sonrasında Memo da okunabilir.

     
    (Bkz: Kemal Bilbaşar)
  2. Kemal Bilbaşar

    Yapıtlarını genellikle küçük kasaba ve köylerde yaşayan, çok çalışan, az mutlu olan insanların hayatını yansıtmak, onların belli bir bilince varmaları amacıyla kaleme almış bir yazar. Fikirde toplumcu, sanatta gerçekçi görüşe bağlı kalan bir yazar.

    Cemo, Memo, Yeşil Gölge, Başka Olur Ağaların Düğünü eserlerinden bir kaçıdır.

     
  3. ahmet cemal

    spoiler

    "... bırakın aşklarınız, sevdikleriniz, dostlarınız birer birer yanınıza gelsin. İçlerinde mutlaka canınızı acıtanlar olmuştur... Başka aşklara, başka sevgilere gidenler olmuştur. Bırakın yanınıza gelsinler. Onları gene ne kadar çok sevdiğinizi göreceksiniz. Başka aşklar ve başka dostluklar sevdikleri için belki de. Belki hâlâ sizi sevdikleri için..." sözlerin sahibidir.

    "biz sevmeyi ne zaman unuttuk" ile tanıdığım, Denemeleri günümüze de ışık tutan, güncelliğini her daim koruyabilecek konular ve göndermeleri ile aklımda yer etmiş yazar.

    Sonrasında "dokunmak" var, bulabilirsem. Edebi yönünü de merak etmiyor değilim.

     
  4. kafamda bir tuhaflık

    Bu kez Pamuk'un kaleminde yoksullar ve farklı bir mekan olarak hayali Kültepe ve Duttepe'nin yer aldığı, Bildiğimiz Nişantaşı, Beyoğlu'ndan yaşam kesitleri sunulmayan bir roman var, kafamda bir tuhaflık.

    Fazla karakter işlenmiş olsa da örgü daha çok Mevlut üzerine kurulu. Araya serpiştirilen ve zaman zaman kendi iç dünyalarını ve düşüncelerini yansıtan konuşmalarla okur, karakterleri daha iyi tahlil edebiliyor.

    Ve Pamuk'un detaycı ve pekiştirici üslubu bu romanda da belirgin. Okuru bazen yorsa da, işlenen konu ve mekanlar hakkında hiçbir bilgiye sahip olmayan okurları da düşünerek detaycı bir yaklaşımı elden bırakmıyor.

    Nitekim Pamuk, bir dünya romancısı.

    Bu şekilde ele alması onun için pek tabi mümkün.

    Bir not daha düşmeliyim; Bir Kara Kitap değildir benim için.

    (Bir tuhaflık da; kitabın yarım kalması... ve tekrar başa dönüp okunmasında. Kendi açımdan bir tuhaflık, ismiyle de bu açıdan örtüşen bir kitap.)

     
  5. nemanja vidic

    Sir alex ferguson'un keşfettiği yeteneklerden biri olan, Ferguson'un gidişi ile takımdaki önemli rollerini kaybeden, ardından inter'de devam eden ancak inter'in kötü gidişatına kendisinin de ayak uydurması sonucunda futbolu bırakma noktasına gelen stoper.