Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

İDAL*

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,197 entry 253 konu hiç puanı yok
17.11.2023 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

kadınları tavlamanın 10 altın kuralı

#3jez

ben bilmem, küserim.

(glck)

16.11.2023 14:13
  1. yüksek topuklar

    Murathan mungan eseridir.

    Mungan, aynı isimli Kitabı üzerinde 10 yıl çalıştığını ve bu kitabı bütün kadınlara yazdığını belirtmiştir yazar.

    "hayatım içimden geçen cümleler içinde geçti."

    Bu söz kitabın bir özeti mahiyetinde. Romanın baş karakteri Nermin'in içsel konuşmaları, kadınları, hayatı, davranış biçimleri, samimiyetsizlikleri ile öyle derin tahlilleri vardır ki, yazarın kitap üzerinde 10 yıl çalıştığının da izleri görünmekte.

    Sessiz ama derin konuşan karakter, Nermin.

     
  2. Sait Faik Abasıyanık

    "Küçük şeyleri unutamayanlar, en geri hatıraları da unutamayanlardır. Hafızalarının bu bahtsız kuvveti karşısında hiçbir memleket, hiçbir vatan tutamadan her yeri, her şeyi severek öleceklerdir." diyen büyük yazarın; ilk kez 1936 yılında yayımlanan hikaye kitabı "Semaver" yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlandı.

    Hikaye tarzı yazsa da, deneme türüne de yakın buluyorum yazarı.

    Yine 1939 yılında yayımlanan hikaye kitabı "Sarnıç"ı da keyifle okumuştum. Kitap kapağında der ki büyük yazar: "Önümüzde hayat... Her gün bir başka uykuya yatıp bir başka rüya göreceğiz. Halbuki zaman, ağır ağır bizimle beraber akan nehir, bir göle varıyordu. Bu gölde artık biz akmıyor, dalgalanıyorduk. Yahut bana öyle geliyordu." Yine "Sarnıç"ta yeniden gözden geçirilerek yayına hazırlanan hikaye kitaplarından biri.

    Tanım: Türk hikâyeciliğinin önde gelen yazarlarındandır.

     
  3. Uyumsuz

    2014 ABD filmi

    Bilim Kurgu, aksiyon severler için önerilebilir bir film.

    Kurgusu ilgi çekici. Grupların bir erdemi temsil etmesiyle beş bölgeye ayrılan bir toplumu ele alan bir konusu var. Konuya çok değinmek istemiyorum izlemeyenler için. Bir karar anı ve sonucunda bir seçim. Seçimini değiştirememe kuralı ve o bölgede yaşamı zorunlu kılan kuralların insanlar üzerindeki etkilerini konu alan bir film.

     
  4. dinleme kültürü

    çok konuşup, az dinleme ile çelişen kültürdür.

    az konuşup.. çok dinlemek, daha çok anlamak gerektiğini hatırlatan ama pek de geçerliliğini koruyamayan kültür.

     
  5. Gün Olur Asra Bedel

    Başkarakterin yaşadığı bir günün, ne kadar uzun, ne kadar zorlu bir gün olduğunu, bu bir günün asra bedel olduğunu anlatan bir eser. Kitap içinde hikaye, hikaye içinde hikaye. Bir günün bir asra sığdırılması, düşünmek için insanın kafa yorması. Bu yönden güzeli etkili bir kitaptı Asra Bedel.

    Kurgular etkili, insanı çok derinden etkileyen bir ayrılık sahnesi ve sonuç üzerine bir söz yazmak kitabın büyüsünü bozacağı ve henüz okumayanlara saygı açısından susmayı yeğlediğim, son beni çok etkileyen diğer bir etkendi. Esir alınarak mankurtlaştırılan bir çocuğun, hafızasını, geçmişini silmek, sanırım bir insana yapılan en büyük kötülüktü.

    Cengiz Aytmatov'un okuduğum ikinci kitabıydı. Beyaz Gemi'den çok ileride Gün Olur Asra Bedel.