Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

İDAL*

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

1,197 entry 253 konu hiç puanı yok
17.11.2023 21:58 son işlem tarihi takip etme takip et

buluşmaya geç kalan kadın

buluşmaya hiç gidemeyen kadın başlığı olsa öznesi ben olurdum, diye tamamlayabileceğim bir konu.

(glck)

16.11.2023 14:15
  1. portekiz'in euro 2016 şampiyonu olması

    turnuva öncesinde ve sürecinde küçük bir azınlık tarafından favori gösterilmiş olan portekiz'in, kimsenin beklemediği bir etki yaratarak birçok maçının doksan dakikası berabere bitmesine rağmen; inancı, hırsı, asla pes etmemesi ile finale kadar geldiğinin, finalde ise karşısındaki rakibe göre çok daha doğru bir taktikle oynayarak ve tabii ki bunu patricio'nun bireysel başarısı ile tamamlayarak mutlu sona ulaştığının göstergesidir.

    Evet, tebrikler portekiz.

     
  2. jese rodriguez

    Alt yapıdan gelen ve üzerine çok titrenen bir oyuncu olan jese real madrid a2 takımında mükemmel bir sezon geçirdikten sonra a takıma yükselmiş fakat ilk sezonunda ağır bir sakatlık geçirerek sadece iki maçta forma şansı bulabilmiştir.

    Bir sonraki sezon kendini toparlayan ve yeniden a2 takımında oynayan jese, tekrar başarılı bir sezon geçirip a takıma yükselmiştir. Ama bu kez herhangi bir sakatlık geçirmemesine rağmen istediği gibi forma şansı bulamamış ve bir türlü kendisinden beklenen performansı sergileyememiştir. Henüz 23 yaşında olan ve hâlâ kendini kanıtlama şansı olan oyuncunun başka bir takıma kiralanması veya transfer olması gündemdedir.

     
  3. Adriano Correia Claro

    Yıllarca Sevilla'da top oynadıktan sonra henüz 24 yaşında iken barcelona'ya transfer olmuş, o zamana kadar her ne kadar kanat oyuncusu olarak kullanılmış olsa da barcelona teknik direktörü tarafından biraz daha geriye çekilerek sağ ve sol bekte görev yapan futbolcudur.

    2014 yılına kadar düzenli olarak forma şansı bulan ama jordi alba'nın mükemmel gelişimi karşısında formayı kaptıran adriano, 2014'ten sonra jordi alba sakatlandığında ya da kupa maçlarında şans bulabilmiştir.

    Beşiktaş'a gelişi ise; büyük bir transfer başarısıdır. Barcelona kulübü transfer görüşmelerini altı milyon dolardan başlatmasına rağmen özellikle beşiktaş başkanı fikret orman'ın bireysel çabası ile pazarlık sonucu fiyat 700 bin dolara kadar düşmüştür. 700 bin doların öncelikle 600 bin doları, adriano beşiktaş'ta eğer yirmi beş maçtan fazla oynar ise bonus olarak kulübe artı yüz bin dolar daha ödenecektir.

    Son olarak; Türkiye'nin en iyi sol beki ve sağ bekinin aynı takımda olması futbolseverlere göze hitap eden bir futbol izletecektir.

     
  4. Natura naturata

    "Tanrı'nın düşünce ve madde olarak yayılımını anlatan, bütün tavır sistemini ifade eden", Spinoza'nın felsefesini özetleyen kavramlardan biridir.

    "Tabiatlaşan tabiat."

    Spinoza'ya göre bu kavram da kendi içinde ikiye ayrılmaktadır; Genel naturata ve özel naturata.

     
  5. Natura naturans

    Spinoza'nın felsefesini özetleyen kavramlardan biri.

    "Tabiatlaştıran tabiat.

    Tek cevher olan Tanrı ve O'nun sıfatlarını ifade eden bir kavram."