Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. bakır rengi

    Nitekim Yaşar Kemal' de' de gökyüzünün rengidir. yer Demir; Gök Bakır' dır.

    İnsanın özü ile bir maden arasında kurulan ilişki ise yeni değildir. Modern dönemde bu maden(ler) sanki kişinin fiziksel özelliklerine göre tanımlanıyormuş gibi dursa da; madenler (altın-gümüş-bakır) antik dönemlerde insan doğasının yani insanın özünün bir anlatımıdır.

    Küpe dışında gümüş kullanamayan, imitasyon hiçbir takı takamayan, bakır kullandığında bakırın tene bıraktığı izle ve oluşturduğu aşırı ısınma ile sıkıntıya girip reaksiyon gösteren biri olarak madenim: Altın' ın bir versiyonu olan Yeşil-beyaz altın.

    Bakır tencereler başta olmak üzere her türlü bakıra düşkünlüğümü ise aile geleneğim ile açıklıyorum. Bakımı, parlatması emek istese de Bir eve en çok bakır yakışıyor. Bu bakırlar nesilden nesile miras bırakılıyor.

    Bakır, Gramla satıldığı için ise hiç ucuz değil. Altın gibi tartıp gramına göre fiyatlıyorlar. Gezmek için gittiğimiz Erzincan' dan nispeten ucuza alabilmiştik. Erzincan' ın bakırcılar çarşısı ise ayrı bir efsanedir.

     
  2. recep ivedik 7

    Recep ivedik 1' den başlamak üzere hiçbir recep ivedik filmini seyretmedim. Recep ivedik filmleri hakkında afişleri dışında hiçbir fikrim yok. Bir nesil yetişti recep ivedik' le ama ben bu nesli hiç anlamadım.

     
  3. ilk izlenim

    İlk izlenim: bir şeyin nasıl devam edeceği ya da devam edip etmeyeceği konusunda zihinde oluşan taslaktır. Kadınların ilk izlenim konusunda erkeklerden daha isabetli akıl yürütüyor olması ilk izlenimde sezgiselliğin önemli olduğunu gösterir. Kadınlar, erkeklere göre pek çok veriyi aynı anda ve daha tutarlı bir şekilde işleyebilir. Yine de erkekler için de sezgisellik mümkündür.

    Bir insanı, kadın ya da erkek, tanımak için ise ne ilk izlenim ne de yaşanmışlıklar belirleyicidir. Son noktayı hangi gerekçe ile ve nasıl koyduğunuza bakılır.

     
  4. yök not ortalaması sorunu

    Akademik başvuru yaptığınızda ilgili enstitünün değerlendirmesi sonucu 4' lük ya da 5' lik çevirim tabloları üzerinden ve yine gerekirse mezun olduğunuz üniversite ile de iletişim kurularak aşılabilen bir sorundur. Köklü üniversitelerden birinde bu türden bir sorunun saatler süren toplantı sonrası aşıldığını ve kişiye başvuru hakkı verildiğini biliyorum.

     
  5. çamaşır makinesi

    Olmasaydı, odun ateşinin üzerine kazan koyup çamaşır yıkamayı tecrübe etmek isteyeceğim icattır. Bunun makul versiyonu: küçük tüp üzerine kazan koyup çamaşır kaynatmaktır. Bunu da yapmadım. Yapanı tabii ki gördüm.

    Burada beni çeken bir şeyleri kaynatmak duygusu mu yoksa kazan kaynatmak duygusu mu bilemedim.