Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

kitap okumayı sevenlere has özellikler

kitap okumanın değil yalnızlığın büyüttüğü insanlardır.

15.03.2023 14:30
  1. 11 Mart

    sol hafızadır.

    solda bir hafızadır.

    sol da bir hafızadır.

    sol için de bir hafızadır.

     
  2. paketlerde azıcık kalan makarnaları karıştırıp pişirmek

    mühendis bir yazarın spagettileri (çubuk makarnaları) düdük makarnaya nasıl ve hangi aşamada üstelik hangi teknikle geçireceğini çok merak ettiğim için ilgimi çekmeye devam eden konu başlığı.

    ilkin, çubuk makarnayı henüz pişmeden düdük makarnaya geçiremezsiniz. belki ancak bir dikiş ipliği yardımıyla birbirine bağlarsınız. Ama niye? haşlanırken o ip gevşer illaki bir ayrılma olur.

    ikincisi, Her iki makarnayı haşladıktan sonra neden birbirine geçirmek için uğraşacaksınız?

    gerçekten bu projenin hangi teknik ile hayata geçirilebileceğini çok merak ettim. Çubuk makarnayı düdük makarnaya geçirebilirseniz ve elbette bu projeniz bağımsız denetçiler tarafından da onaylanırsa bütün sözlük huzurunda söz veriyorum size ömür boyu ankara' dan yemek yapıp göndereceğim.

     
  3. tarkan

    hep Türk sanat müziği söyleseydi daha mı severdim diye düşündüğüm sanatçıdır. türk sanat müziğinde oldukça başarılı performansları yok değil. bunun dışında Hiçbir zaman tarkan hayranlığım olmadı. Yakışıklı da değil. İlk çıktığı zamanlardaki dişlerini hatırlayan benim neslim için tarkan o dişlerle freddy' nin kabusu gibiydi. Yine de beni tarkan' a bağlayan bir başucu şarkım var: "sorma". hani diyor ya "yalnızız bu yolda, ömür denilen rüyada; sen sen ol tutsak etme aşkı zamana!"

     
    (Bkz: Tarkan Tevetoğlu)
  4. pepeçura

    üzüm suyu yerine alkol oranı düşük meyve şarabı (böğürtlen, karadut, yaban mersini) konulsa tadı nasıl olur diye merak ettiğim tatlı. üzüm suyunun sarhoş edip etmeyeceği konusunda endişesi olanlar da yemesin canım.

     
  5. taş fırın erkeği

    taş fırınlarda ve odun ateşi ile mi pişirildiğini merak ettiğimdir. bir üst levelde "taş kalpli" ya da "odun" deniliyor ya o bakımdan.