Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

Telefon numarasını hiç değiştirmeyen kişi

ruhu konar-göçer olmayıp yerleşik olan kişidir. aradığınız numara hep aynı kaldığı için ne zaman arasanız hep ulaşabileceğiniz nadir insanlardandır.

98' den beri aynı 0532' li hattı kullanıyorum. belki biraz da kurumsal bağlılıktan hiç ikinci bir hattım olmadı. ya da gerçekten ben hiç kimseyi terk etmedim.

15.03.2023 14:25
  1. Aslan burcu kadını

    La fontaine masallarına göre, ormanlar kralı olan aslan' a akıl veren hep bir maymundur. Çünkü la Fontaine masallarında kral danışmanları maymun olarak ifade edilir.

     
  2. ağır konuşmak

    "söz şiddettir." Hatta thomas Hobbes' un "homo homini lupus" olarak ifade edilen "insan insanın kurdudur" cümlesine referansla tasvir edilen doğa durumundaki şiddetin ve vahşetin temelinde dahi söz, daha doğru bir ifade ile kavram kargaşası vardır. Söz' ün şiddetinden kaçmak mümkün değildir. Hobbes, haklı ise; sözün şiddetine maruz kalıpta buna karşı herhangi bir direnç gösteremeyenler sözleşme öncesi aşamada kurtlar tarafından parçalanacaktır. Zaten toplumsal sözleşme öncesindeki doğa halinde olması gereken de budur- ki toplumsal sözleşme ancak doğa durumundan sağ çıkanlar ile yapılabilsin.

    İlkesel bir duruştan önce, ilkel duruş gelir.

     
  3. terazi burcu

    Tanımının denge-dengesizlik üzerinden yapılması doğru olmayan burçtur. Çünkü terazi dengedir. terazinin dengesiz olarak değerlendirilmesine neden olan tartarken gösterdiği hassasiyettir. o kadar ince tartar ki; o kefeler dengeye gelene kadar karşıdan bakınca ha bire sallanıyormuş gibi durur. oysa öyle değildir. Çünkü terazinin neye göre ölçtüğü, neyi tarttığı çok nettir. Terazi' nin yıldızı Venüs' tür. Venüs, aşk ve güzellik tanrıçasıdır. terazi, mitolojik olarak themis' e karşılık gelir ki; Zeus' un eşlerinden bir olan Themis Adalet tanrıçasıdır. Buradaki adalet tabii ki zeus' un töresine uygun adalettir. terazi sanıldığının aksine muhafazakâr duruşu olan bir burçtur.

    Bir de bir kişinin güneş burcunun yanısıra ay burcunun ne olduğu da önemlidir. terazi ama yükseleni ne? terazi-Balık farklı bir terazi karakteridir; terazi-oğlak farklı.

     
  4. bowling

    gençliğimde her hafta sonu kendisiyle Bilkent' e gidip bowling oynadığım erkeği hiç affetmiyorum. Dart ve bowling.

     
  5. matematiğin açıkladığı ideal evlenme yaşı

    mühendislerin neden bir türlü evlenemediğini anlamamızı sağlayan başlıklardan biri. Bir beyin ne kadar çok hesap işleri ile uğraşıyorsa o kadar rasyonelleşiyor. ilk ilkesi rasyonel oluyor. oysa ilk ilke hiçbir zaman rasyonel değildir. Rasyonel bir paradigma kurup üzerine aşkı ya da evliliği inşa etmeyeceksiniz. Mantıksız bir şekilde, hayat akışınızda karşınıza çıkan saçmalıkları rasyonelleştireceksiniz. En azından bir de böyle bakın. Ne aşkın ne de evliliğin temelinde rasyonalite vardır. Hayatımda hiç bu kadar evde kalmış mühendisi bir arada görmemiştim. gerçekten üzülüyorum bu okumuş yazmış gençlere.