Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. bence

    gönlümle başbaşa düşündüm demin

    artık bir sihirsiz nefes gibisin

    şimdi taa içinde bomboş kalbimin

    akisleri sönen bir ses gibisin

    Maziye karıştı şimdi yeminim

    bir anda unuttum seni eminim

    kalbimde kalbine yok bile kinim

    bence artık sen de herkes gibisin.

    herkes Gibisin/Nazım Hikmet Ran

    (bence) artık sen de herkes gibisin/cem karaca

     
    (Bkz: nazım hikmet ran)(Bkz: cem karaca)
  2. ispanyolca

    3 hafta katlanabildiğim dil. Seçmeli ders olarak almıştım. Ekle sil haftası ile birlikte pılımı pırtımı toplayıp kaçtım. Dersi veren hoca da tavrı, tarzı ve tipi ile katolik bir rahibeye benziyordu zaten. Fakat yeğenlerimden biri ispanyol dili ve edebiyatı mezunu. İngiliz dili ve edebiyatından sonra ispanyolcaya da aşık olanlar var. Kimse beni örnek almasın. Ben sevmedim.

     
  3. italyan erkeği

    şehir efsanesi olan erkektir. kesinlikte Türk erkeklerinden tek farkları daha bakımlı ve güzel giyiniyor olmaları. Bu da gayet normal. Bunun dışında italyan erkeği diye bir şey yok. Fakat Floransalı erkekler gerçeği var. Floransalı bir erkeğin yakışıklı olup olmaması da önemli değil.yiğidin harman olduğu yer floransa.

    Erasmus ile 6 yurtdışına çıkan, avrupa2 da nereye giderse gitsin, italyan erkeği profesörü oluyor. işte bunlar Dünya geneline kulaktan kulağa yayılan "ırksal" söylentiler sonucu olan şeyler. insanlar gerçeklik algılarını yitiriyor. katıldığım bir kaç uluslararası toplantıda bana ispanyol muamelesi yaptılar. Türk olduğumu söyleyince inanmadılar. niye? Türk kadınları maymun mu? italyan erkekleri, ispanyol kadınları. dedikodu.

     
  4. 90 lar da ki hangi şarkısın

    sertab erener- mecbursun

     
  5. yazılıda kopya vermek

    hayatımdaki en büyük kopya verme eylemimi lise 2' inci sınıfta sosyoloji dersinde gerçekleştirdim. Sınıfın en çalışkanlarından biri sosyoloji hocasının da aslında en gözde öğrencisi idim. Hoca bana o kadar güveniyordu ki yazılı öncesi kopya çekeceğinden şüphelendiklerini ön sıralara aldı beni de en arka sıraya gönderdi. Gönderirken dedi ki: "kopya çeken sen bile olsan affetmem". neyse oturdum ihsan adlı orta halli bir arkadaşın yanına. yazılı başladı. soruları yazdım yazdım. Baktım bizim ihsan boncuk boncuk ter döküyor. takılmış bir soruda illa yapacak. "yardım eder misin?" dedi usulca. ihsan' a yardım etmek istiyorum ama aynı zamanda hocanın lafının altında kalmakta istemiyorum. Neyse bir cesaret ihsan' ın kağıdı ile kendi kağıdımı bir çırpıda değiştirdim. Başladım ihsan' ın kağıdına cevap yazmaya. Bir de kağıda not düştüm: "Benim yazdıklarımı sil kendi el yazınla tekrar yaz". yine aynı çabuklukla kağıtları değiştirdim. İhsan da dediğimi yaptı. kendimi aştığım müthiş cesur bir kopya verme eylemi idi. üstelik samimi bile olmadığım biri için yaptım bunu.