Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

Malatya

dut yaprağından sarma yapıyorlar. Hiç yemedim, yapmadım. Merak ediyorum. bir de "sivas" için söylenen en güzel türkülerden birinin gerçekte malatya/erguvan türküsü olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım.

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan ve en güzel yorumunu telli kılıç' tan dinlediğim "sen sivas' ı seyret" türküsü ciddi ciddi bir malatya türküsü.

(Bkz: Malatya)
15.03.2023 12:16
  1. uydu görüntüleri

    Dünya' ya tepeden bakıp Dünya' yı küçümsememize (de) neden olabilecek görüntülerdir.

    Fakat Dünya' ya tepeden bakmanın küresel siyaseti değiştirdiği bir gerçektir. İnsanoğlu' nun uzay keşiflerine başlaması, dünya coğrafyasına - ülke sınırlarına- tepeden bakması; dünya' nın "küresel bir köy" olduğu tezinin alt unsurlarından biridir, derler.

     
  2. can sıkıntısını gideren şeyler

    "Benim neden canım sıkılmıyor?" sorusunu kendime sorup canımı sıktığımda bu sıkıntıyı hiçbir şekilde gideremiyorum. Ağrısız başıma dert mi arıyorum? Ağrımayan başıma çaput mu sarıyorum? bilemedim. Yine de can sıkıntısına benzer bir şeyler hissettiğimde oyun oynuyorum. Oyun oynarken kafamı topluyorum.

     
  3. çaki filmi

    Tamamını izlediğim, ara sıra da tekrar tekrar izlediğim film serisidir. Polislerden kaçarken bir alışveriş mağazasında öldürülen seri katilin ruhu, o sıralarda favori olan oyuncak bebeğe geçer ve bütün bir chucky film serisinde olay: chucky' nin içindeki ruhun kendini tekrardan bir insan bedenine sokma çabasıdır.

    Bu film serisinin yalnızca ilkini seyrettiğimde çok korkmuştum. çünkü sinemada değil televizyonda evde tek başıma olduğum bir gece seyretmiştim. Herşeyden kolay etkilenebilecek bir yaştaydım. İlk kez karşılaştığımız şeyler bizi daha çok korkutuyor. Sonrasında hiçbir anlamı kalmıyor. Chucky' nin gelini kendisinden daha sempatikti.

     
  4. farkında olmadan milyon şarkı ezberlemek

    Genç ve kalabalık bir nüfusa sahip geniş bir ailede büyümektir. teyze sayesinde orhan gencebay, ayşe mine; dayı sayesinde ferdi tayfur; amcanın oğlunun karısı olan yenge sayesinde ibrahim tatlıses; üniversiteye giden abla sayesinde zülfü livaneli ile tanışılır. ilerleyen yaşlarda bunlardan bazıları özenle takip edilip diğerleri bırakılsa da bırakılanların dahi türk filmleri ile pekiştirildiğinden en az 1 şarkısı baştan sonra bilinir, yeri geldikçe hatırlanır. Hiçbiri geçmişten bir anı, bir film karesi değildir. Hepsi kulakta bir izdir. Orhan gencebay' ın "vazgeç gönlüm" ü ile dünyayı dolaşabilir; Ayşe mine' den "talih" i dinleyip talihinizin peşinden gidebilir; ibrahim tatlıses' in "fosforlu cevriye" si ile karakol nezarethanesinde "ayağınbda kundura" ya bahisle oralet içip tavla oynayabilirsiniz. Üzerine kibariye' den de "kimbilir" dersiniz.

     
  5. Çay demleyemeyen kızın ankastre mutfak istemesi

    Ankastre mutfak sayesinde motive olup ilkin çay demlemeyi öğrenecek ardından harika yemekler yapmaya başlayacaktır. Evlendikten sonra dışarıdan pizza sipariş edip film seyretme moduna geçme en fazla 3 ay devam eder. Evlilik böyle bir şey değildir. Önünde sonunda birileri mutfağa girip yemek yapacaktır. 3 ayın sonunda iş başa düşer de bir erkek olarak sizin mutfağa girmeniz; çay demleyip yemek yapmanız gerekirse ne güzel işte ankastre mutfağınız var. Kendinize güzel bir yatırım yapmışsınız demektir. ömrünüz mutfakta geçecek. Hemen kızı suçlamayın. kız bir sürü tencere-tava çeyiz getirmişse de kıymetini bilin.