Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

ozan garip ferhat "çıkalım kaleye bir akşamüstü; sen sivas' ı seyret yar ben de seni" diyorsa ve türkü malatya/erguvan türküsü ise; türküde çıkılan kale malatya kalesi olmalıdır. Nitekim derler ki; malatya' nın erguvan (arguvan) kalesinden sivas görünür.

sivas' ın ordu ve giresun' a bakan yaylalarını bilirim de açıkçası sivas' ın ne güneyini bilirim ne de malatya' yı.

sivas'ın kuzeyi yaylaya çıkar; bir gözü ordu' ya diğer gözü giresun' a bakar.

15.03.2023 16:14
  1. saçmalama hakkı

    akşama kadar onca yükün arasında şu sözlüğün sayfalarının içine bakıyorum. Anlamlı, içinde geyik yapılmamış ya da en az geyik yapılmış bir başlık bulayım da bir şeyler yazayım şuraya bir katkım olsun diye düşünüyorum sözlüğü açıyorum karşımda "aslan burcu kadını". Aynı kişi. her gün 5 kere bize aslan burcu kadınını övüyor. özür diliyorum ama sanıyorum bu sözlüğün yaş ortalaması 35 falan. İnsanlar bu yaşa kadar özellikle erkekler herhalde çokça aslan burcu kadını tanımıştır. "Ben aslan burcu kadını tanımadım, anlat öğreneyim!" diyen erkek varsa da tavsiye ediyorum git bir simit sarayına otur. akşama kadar sana aslan burcu kadınını anlatacak 10 tane kadın bulursun.

     
  2. saçmalama hakkı

    puan alacağım diye gidip "dinlediğin şarkı" gibi başlıklara da yazıp birbirinizi beğenmeyin. Dinlediğiniz şarkıları da bu sayfaya yazın. Hatta ben kullanmadım ama sanırım link ekleyebiliyoruz, dinlediğiniz şarkıların linklerini atın. Attığınız linklerdeki müzik parçalarını da dinleyeceğimi ifade ediyorum. Bu sayfayı ne kadar aktif kullanırsanız sözlükteki yapısal sorunlardan ve sözlükteki yazarları özellikle aptal yerine koyanlardan korunacağınızı garantiliyorum. 40 yaşından sonra kimsenin sizi aptal yerine koymasına izin vermeyin. 20 yaşında olsanız da koymayın.

     
  3. saçmalama hakkı

    sayfaya özgün yaratıcı saçmalıklarınız ile de katkı sunabilirsiniz. Şiir yazıyorsunuz ama kimse sizin yeteneğinizi önemsemiyor mu? Şiirlerinize saçmalık mı diyorlar? Ya da bir konuda özgün fikirler geliştiriyorsunuz ama fikirleriniz saçma mı bulunuyor? Bütün bunları da bu sayfaya yazabilirsiniz. Hiç oturup amiyane tabir ile aptal gibi sözlük sayfaları arasında dolaşmayın. Direkt her sabah soluğu bu sayfada alın. Akşama kadar aklınıza 50 tane saçmalık gelir. yazın çıkın. Yazdıklarınızın tarafımdan ciddiyetle okunacağına da emin olun. tek tek yazdığınız her şeyi okuyacağım.

     
  4. saçmalama hakkı

    bu başlığa, sözlükte geçmişte ya da güncel olarak açılmış herhangi bir başlıkta bulduğunuz saçmalıkları da taşıyabilirsiniz. Misal: geçmişten bir başlık okudunuz fakat başlık hem başlık olarak hem de içerik olarak tam bir saçmalık. bu örnekleri sayfamıza taşırsanız, "saçmalamanın 50 rengi" şeklinde kritik edebiliriz. Böylece bir süre sonra sözlükteki tüm saçmalıkları en azından kayıt altına almış oluruz. Bizim hiçbir işimize yaramayacak olsa da gelecekte bu sözlüğü gerçekten yazar gibi kullanmak isteyenler için iyi bir arşivimiz olur.

     
  5. saçmalama hakkı

    ilerleyen zamanlarda saçmalama hakkını çok daha spesifik saçmalama hakları üzerinden de tartışabiliriz.

    Sözlüğe girip açacak herhangi bir konu bulamayan, geçmişte açılmış herhangi bir konuyu ilgi çekici bulmayan fakat günlük 10 entry girişi yapmak isteyen herkes bu sayfaya gelip 10 entrylik saçmalama hakkı kullanabilir. yalnız başkalarının hakkına tecavüz etmeyi, başkaları ile polemiğe girip saygısızlık yapmayı kabul etmiyorum. Kendiniz için uygun bulduğunuz bir saatte buraya gelip dilediğiniz kadar saçmalayabilirsiniz.