Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

Merhaba

zülfü livaneli' nin 1975 yılında çıkardığı "eşkiya dünyaya hükümdar olmaz" adlı albümünde yer alan ve yaşar kemal' in "merhaba" adlı şiirinden zülfü livaneli tarafından bestelenen şarkı. livaneli klasiklerinden. her sabah bir livaneli şarkısı dinlemek gerekseydi bu kesinlikle "merhaba" olurdu.

dünyanın ucunda bir gül açılmış

efil efil esen yele merhaba

karanlığın sonu bir ulu şafak

sarp kayadan geçen yola merhaba

(Bkz: Merhaba)(Bkz: Merhaba)
15.03.2023 15:11
  1. kerim tekin

    "kar beyazdır ölüm" ile devleşen, erken-ani ölümü ile üzüntü veren efsane. 90' lar pop furyasında radyoda, orada burada en çok duyduğumuz "kar beyazdır ölüm" bazen günlerce dilime dolanıyor. tıpkı Soner arıca' nın "bu mu sevda" şarkısı gibi.

     
    (Bkz: soner arıca)
  2. evliliğin erkeklerin ömrünü uzatması

    ömrüne ömür katmak isteyen bütün erkeklerin evlenmesini tavsiye ediyorum.

     
  3. evli insanlarn bekarla sakın evlemeyin demesi

    sağlam bir karakteri olan, güçlü ve saygı duyabileceğiniz biri ile evlenin demek suretiyle katılmadığım telkin ve tavsiyedir. Evlenin. Kesinlikle 30 yaşını geçmeden en az bir kere evlenin. 30 yaşın üzerinde evelenecekseniz de "aşk" diye sayıklamayın.

     
  4. Evliliğin süresi

    1 ay. Bir kişi ile 1 ay aynı evde yaşadıktan sonra nefret ediyorsun. geriye kalan yıllarda da ki bu belki onlarca yıl devam ediyor kendini teselli ediyorsun.

     
  5. iş arkadaşıyla evlenmek

    işyerindeki dedikodu tekelini eline almaktır. aynı zamanda zaten bir şirket olan evliliği tekel (monopol) piyasada aktifleştirmektir. meslektaşı ile evlenip farklı işyerlerinde çalışmanın aksine ya da birlikte bir iş kurma durumu dışında işyerinden biriyle evlenmek Asosyal insan davranışıdır. yine de evlilikte kadersel bir taraf olduğu için yani evlilik konusunda kaderin etkisi bütünüyle sıfırlanamadığı için kınanmaması gereken durumdur.

     
    (Bkz: insan neden evlenir?)