Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

ozan garip ferhat "çıkalım kaleye bir akşamüstü; sen sivas' ı seyret yar ben de seni" diyorsa ve türkü malatya/erguvan türküsü ise; türküde çıkılan kale malatya kalesi olmalıdır. Nitekim derler ki; malatya' nın erguvan (arguvan) kalesinden sivas görünür.

sivas' ın ordu ve giresun' a bakan yaylalarını bilirim de açıkçası sivas' ın ne güneyini bilirim ne de malatya' yı.

sivas'ın kuzeyi yaylaya çıkar; bir gözü ordu' ya diğer gözü giresun' a bakar.

15.03.2023 16:14
  1. Telefon numarasını hiç değiştirmeyen kişi

    ruhu konar-göçer olmayıp yerleşik olan kişidir. aradığınız numara hep aynı kaldığı için ne zaman arasanız hep ulaşabileceğiniz nadir insanlardandır.

    98' den beri aynı 0532' li hattı kullanıyorum. belki biraz da kurumsal bağlılıktan hiç ikinci bir hattım olmadı. ya da gerçekten ben hiç kimseyi terk etmedim.

     
  2. sen sivas'ı seyret

    söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

    "sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

     
  3. Malatya

    dut yaprağından sarma yapıyorlar. Hiç yemedim, yapmadım. Merak ediyorum. bir de "sivas" için söylenen en güzel türkülerden birinin gerçekte malatya/erguvan türküsü olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım.

    söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan ve en güzel yorumunu telli kılıç' tan dinlediğim "sen sivas' ı seyret" türküsü ciddi ciddi bir malatya türküsü.

     
    (Bkz: sen sivas'ı seyret)
  4. kar topunun içine taş koymak

    medieval dynasty adlı oyuna kartopu seçeneği ekleyen polonya' lı genç yazılımcılara cevaben içine taş koyabileceğim kartopu yapma seçeneği olan bir oyun yazıp göndermek isterdim. Gençler bu oyundaki kardan adam ve kartopu benim hiçbir işime yaramıyor. Skyrim' in sofistike dünyasına geri döneceğim. bari bizim türk yazılımcılar mod falan uydursa bu oyuna.

     
  5. türkçeyi katledenler

    ben gibi sıradan üyeleri hiç kınamıyorum. biz fanilerin pek çok kusuru olabilir. fakat bu gözler türkçeyi katletmiş ama geçmişte editör olmuş nickler gördükçe hayret ediyor. bir insanın kendisini doğru kelimeler ile ifade edemiyor olması başka bir şeydir; en basit yazım kurallarını sürekli es geçiyor olması başka bir şeydir. dikkat ediniz "geçmişte editör olmuş" diyorum. karar vericiler her zaman rasyonel olamayabilir.