Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

mutlu eden şarkılar

rober hatemo- senden çok var.

bu şarkıyı nerede duysam oynarım. karizma ve ciddiyet yerlerde.

15.03.2023 15:05
  1. unutulmayan öğrencilik anıları

    Fyodor Mihayloviç Dostoyevski' nin "suç ve ceza" adlı romanı hakkında ödev hazırlayıp sunum yapmasaydım Fakültede YÖK dersi olarak alınması ve devam edilmesi zorunlu olan "Türk dili" dersinden devamsızlıktan kalacaktım. Devamsızlıktan kalmakla da kalmayacaktım. Bu derse devam etmeyenler hakkında hocanın inisiyatifiyle disiplin soruşturması dahi başlatılabileceği için hoca insaf etmeseydi disiplin kurulu için ilk savunmamı yazacaktım. Devamsızlık gerekçem de çok basitti: Sabah uyanıp ilk derse yetişemiyordum. ilk dersleri kaçırınca 1 dönemde 8 saat olan devamsızlık kotasını zaten doldurmuş oldum.

     
  2. 8 mart dünya kadınlar günü

    yalnızca alışverişlerin indirimli yapılacağı günlerden bir gün haline gelmiş/getirilmiş olsa da; usuldendir: Her yıl bu tarihte dünya emekçi kadınların günü "kadınlar günü" olarak kutlanır.

     
  3. yılmaz odabaşı

    biz bu kentlere sığdık da

    bu kentler bize sığmadı usta

    ve bir çığlık gibi günlerin çarmıhında

    arttıkça, yalnız

    sustukça silik

    Bir bedeli vardır bu kuşatmaların

    ilk yazları kurşunlatmaların

    bir bedeli vardır elbet

    cennetini çaldırmanın!

    Aşk bize küstü usta!

    Yılmaz odabaşı/ Aşk bize küstü (bozgun)

     
  4. ankara

    "bir de denizi olsaydı! Ah keşke denizi olsaydı!" dediğim ömrümün yazgısı şehir. Korkarım Yılmaz odabaşı' na atıfla "biz bu kentlere sığdıkta bu kentler bize sığmadı usta!" deyip yine de doğduğu yerde ölenlerden olacağım.

     
    (Bkz: yılmaz odabaşı)
  5. kozalak

    sonbaharda özellikle apartmanımızın bahçesindeki çam ağacından yere dökülenleri elbette kırılmamış olanları eve dönüşte topluyorum. Kozalak (ve sararmış yaprak) aşkım var diyebilirim. Topladığım kozalakları Kendi doğal rengi ile bırakıp sepet, cam fanus ya da saksı içerisinde süs amaçlı kullandığım gibi boyadıklarım da oluyor. Özellikle şömine yanında sepet içinde bütün yıl; yılbaşı geldiğinde de ev süslemek için harika. Yeni yıl yaklaşırken üzerine kar spreyi sıkıp sim serptikten sonra yılbaşı süsü diye sattıkları 2 kozalağın fiyatı akıl almaz. Ahşap-obje boyama merakı olanlar için yaratıcılığı ayrıca tetikleyebilecek doğal ham malzemeler.