Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

sen sivas'ı seyret

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan malatya/erguvan türküsüdür. Bu türkü, sevgili/eş ile birlikte malatya kalesi' ne çıkılıp sivas' a doğru bakarken Telli kılıç' tan dinlenmelidir.

"sen sivas' ı seyret yar ben de seni!"

15.03.2023 12:23
  1. orhan veli kanık

    İstanbul' u dinliyorum gözlerim kapalı;

    başımda eski alemlerin sarhoşluğu

    Loş kayıkhaneleriyle bir yalı;

    dinmiş lodosların uğultusu içinde

    İstanbul' u dinliyorum gözlerim kapalı.

    Orhan Veli' nin bestelenen şiirlerinden biri olan bu şiir (İstanbul' u dinliyorum), Zülfü Livaneli tarafından Ada albümünde (1983) seslendirilmiştir.

     
  2. asansör boşluğu

    Korku filmlerinin vazgeçilmez boşluğudur. Asansör katlarda kendi kendine inip çıkar, bazı katlarda kapıları kendiliğinden açılıp kapanır, asansöre binmek isteyen biri birden asansör boşluğuna düşer, asansör boşluğunda bir ceset vardır ve fakat kimse farkında değildir. Ya da apartmanda bir cinayet işlenmiş cesedin parçaları asansör boşluğuna fırlatılmıştır. Asansör boşlukları fantastik dünyalara açılan kapılardır. Asansör boşlukları alem içinde bir başka alemdir. asansör boşluğunda uyandığınız bir sabah her sabahtan daha macera doludur. Bundan sonra ev değil asansör boşluğu kiralayacağım.

     
  3. rosetta taşı

    İngilizce makalelerde doğal olarak "rosetta stone" olarak yer alan bu taş, ilk ve hızlı okumada-orta seviye bir ingilizce ile- genellikle bir kadın adı olarak anlaşılmaktadır. Rosetta stona adlı kadın kimdir? nedir? ne iş yapar? sorusu pek çok kişinin kafasını kurcalamıştır. İkinci dikkatli okumada anlaşılır ki; Rosetta stone: Napolyon' un Mısır seferi sırasında bulunan görkemli bir tarihi yazıttır.

    Taşın önemi mısır hiyeroglif yazısının büyük ölçüde bu taş sayesinde çözülüp okunabilir olmasıdır.

     
  4. eylem atmaca

    Ezgi' nin Günlüğü' nün genç nesil solistlerindendir. Yalnızca sesi değil kendisi de güzeldir. Hem de öyle alçakgönüllüdür. Sahne aldığı bir yerde program arası verdiğinde ya da programı bittiğinde masanıza gelip teklifsizce oturabilir yine her ne içiyorsanız teklifsizce bardağınıza ortak olabilir. İnsanın sigarasının dumanına sarası gelir.

     
    (Bkz: sigaramın dumanına sarsam)
  5. yüksek kaldırım

    Söz ve Müziği Hüsnü Arkan' a ait, Ezginin Günlüğü' nün 2002' de çıkan "herşey Yolunda" adlı albümünde yer alan; adını da hikâyesini de Galata' nın Yüksek Kaldırımına borçlu olan şarkıdır.

    Bu şarkıyı 2006 yılında Beyoğlu' nda Ezgi' nin günlüğü' nün sahne aldığı Tav' da Eylem Atmaca' dan istemiş o' nunla birlikte söylemiş yine bu anı bir fotoğraf ile ölümsüzleştirmiştim. Playlist' de bu şarkının ardından "dönüş" gelir.

    "Hayat bildiğin senin yavrum; el söylencesi"

     
    (Bkz: eylem atmaca)(Bkz: dönüş)(Bkz: ezginin günlüğü)(Bkz: hüsnü arkan)