Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Asset&Asset

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

324 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
15.03.2023 16:14 son işlem tarihi takip etme takip et

Malatya

dut yaprağından sarma yapıyorlar. Hiç yemedim, yapmadım. Merak ediyorum. bir de "sivas" için söylenen en güzel türkülerden birinin gerçekte malatya/erguvan türküsü olduğunu öğrendiğimde çok şaşırdım.

söz ve müziği ozan garip ferhat' a ait olan ve en güzel yorumunu telli kılıç' tan dinlediğim "sen sivas' ı seyret" türküsü ciddi ciddi bir malatya türküsü.

(Bkz: Malatya)
15.03.2023 12:16
  1. gratis

    2012' den sonra türkiye' nin her yerinde pıtırcak gibi türeyen kozmetik mağazalarından biridir. İçerisinde belirli bir skalada her markayı bulmak mümkün olsa da kozmetik fiyatlarındaki genel yükseliş nedeniyle artık orta halli ürünler için bile yaptığı %50' lik indirimlerin bir anlamı kalmamıştır. çok değil bir kaç yıl öncesine kadar indirim zamanları mağazanın kapısında insanlar sıraya giriyor, sıra nedeniyle saç saça baş başa kavga ediyordu. Şimdi bomboş. İnternet üzerinden alışveriş alışkanlığının yaygınlaşması da bu sirkülasyonu azaltmış olabilir. Benim de artık yalnızca indirim zamanları şampuan-saç kremi stokladığım bir mağazadır.

     
  2. yerli malı haftası

    Okula getirilen muzun "yerli muz" mu yoksa "ithal muz" mu olduğunun tartışmaya açıldığı haftadır.

     
  3. buradaki bazı yazarların kitaplarının olması

    Kitabı bilmemde basılmamış tezleri olabilir.

     
  4. pırasa

    Genç editör(ler) aç;

    pırasa: en romantik çiçek.

     
  5. balık kokusu

    Olsa "yemem" demeyecek olanların pişirme zahmetine katlanmamak için şikâyet ettikleri kokudur. Balık satılan yerlerdeki balık kokusunu dışarıda bırakıyorum ama evde balık yaparken (ızgara ya da tava) ortaya çıkan kokuyu dert edenleri anlamıyorum. İnsanoğlu aspiratörü icat edeli çok oldu. olmasaydı ne olurdu? Mutfak penceresi ve mutfak kapısı denilen bir şey var. Mutfak kapısını kapatıp pencereyi var ise aspiratörü de açtığınızda ortalama bir patates kızartmasından daha çok koku oluşmaz. Yemek yaparken üzerinize koku sinmesi de çok doğaldır. Hangi yemeği yaparsanız yapım sizi rahatsız ediyorsa sonrasında duş alırsınız. Balık seven, özellikle hamsiye hayır demeyen biri olarak bu kokuyu dert eden nazik bünyeleri anlamıyorum.

    Yanı sıra Balık kokusunun hiçte kötü olmadığını bir başka açıdan daha tartışıyorum. Balık kokusu bu kadar kötü ise neden bütün romantik buluşmaların mekânı balık restoranlar oluyor? İster ekmek arası balık ye istersen bir yerde oturup mezesiyle salatasıyla balık ye. Farketmez. Balık yemek ile romantizm arasında kurulan doğrudan bir ilişki vardır. Balık kokusunun etrafa yayıldığı bir yerde nasıl romantizm olduğunu bu kokudan rahatsız olan hassas bünyeler açıklasın.

    Açıklayamaz. Çünkü yok böyle bir şey. Var ise de tavsiye ediyorum bir hafta sonu sevgilisi ile Amasra' ya gitsin. Amasra salatası eşliğinde balık yesin. Birlikte balık yemediğin, balık pişirmediğin hatta balık tutamadığın bir insan ile hayatını geçiremezsin.